Hírek

2008.08.28. 02:27

Háromdimenziós városok

<strong>Székesfehérvár</strong> - Hét előadásból álló konferencián elemezték a térinformatika különböző területeinek jelenét és jövőjét tegnap a GEO-n.

Acsai Ferenc

A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara által szervezett Urban 3-D modelling című egyhetes nyári egyetem részeként nemzetközi konferenciát tartottak tegnap az egyetem Budai úti épületében. A program célja volt, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő fejlett adatgyűjtési, adatfeldolgozási és modellezési módszerekről. Reggel Schultz György, a Polgármesteri Kabinet igazgatója és Márkus Béla dékán köszöntötte a résztvevőket, s mint a rendezvény egyik szervezője elmondta, annak idején a városi főépítésszel, Juhász Kálmánnal beszélgettek arról, hogy az örökségvédelem témában az intézet tudna-e valamit segíteni. Arra jutottak, hogy 3 D-s modellezéssel az épületek és azok apró részeinek pontos helyét is tudják dokumentálni és ez alapján, ha bármi gond van, az épület az eredetihez hasonlóan helyreállítható. Az akkori beszélgetésből jött a konferencia ötlete. A nap folyamán hét előadást hallgathattak meg az érdeklődők, közöttük Franz Leberl professzorét, aki a professzionális internet-alkalmazások jelenéről és jövőjéről beszélt. A Microsoft Virtual Earth projektjének vezetőjétől megtudhattuk, oldalukra ebben az évben további 600 város virtuális térképét tervezik feltölteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!