Hírek

2008.08.25. 02:29

Felügyelet a falunapon

<strong>Pátka</strong> - A település szombati falunapján több mint húszan kaptak tiszteletbeli polgári címet a két, látogatóba érkezett testvértelepülési delegációból. A esemény köré kiállítást, főzőversenyt, kulturális műsort szerveztek.

Kocsis Noémi

A szombati falunapi programban gyermekkoncert éppúgy szerepelt, mint néptáncműsor, estére pedig megfőttek a főzőverseny lecsói is, közel húsz nevezettel. A nyáron művésztáborként működött iskolában az itt alkotó képző- és iparművészeti egyetemisták és képzőművészeti középiskolások Pátkáról készült munkáit állították ki.

A májusi Molotov-koktélos támadás után néhány kisebb incidens történt - többnyire ablakokra hajigált kövek és szóbeli marakodások formájában. A legutóbbi augusztus 21-én, amikor egészen kis gyerekek idős asszonyt dobáltak meg kővel. Mint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, R. Szabó Ágnestől értesültünk, tudnak az esetről. Mint mondta: a helyszínen rendezték a felek , eljárást nem kellett indítani. A történtek viszont tükrözik, hogy a vitás pontokat még nem sikerült maradéktalanul megoldani annak ellenére, hogy a pátkai alkotmány néven elhíresült együttélési szabályzatot a helyi cigányok képviselői is aláírták.

Júniusban is volt egy eset, akkor egy, a Molotov-koktéllal megdobott házaktól nem messze lakó, háromgyermekes - nem roma - család házának ablakait dobták be kővel, s a családfő, tartva a helyzet elfajulásától, kétszer a levegőbe lőtt önvédelmi fegyverével. Mint megtudtuk, egy Börgöndön több ingatlannal rendelkező, de nem börgöndi illetőségű személy felajánlotta nem lakott ingatlanát az egyik pátkai cigány családnak használatra. Ők megnézték az épületet, be is költöztek volna, ám erre mégsem került sor. A felajánló házát ugyanis ismeretlenek szintén megdobálták, ablakait és falait is bezúzták. R. Szabó Ágnes elmondta még: a fokozott rendőri jelenlét továbbra is érvényben van Pátkán.A segítő szándék jutalma : kődobálás, ablakok, falak bezúzása Börgöndön

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!