Hírek

2008.05.28. 02:28

Plusz órák, több rendőr a tónál

<strong>Gárdony</strong>- Idegenforgalmi szezon előtti tájékoztatót, megbeszélést tartottak tegnap a tókörnyéki önkormányzatok képviselői a Gárdonyi Rendőrkapitányság meghívására.

Kovalcsik Katalin

- Tervezünk a társszervekkel együtt végzendő ellenőrzéseket, de nem azért, hogy a tisztességes vállalkozókat zaklassuk - tette hozzá Sági János. - A bűnügyi állományból négy rendőrrel úgynevezett portyaszolgálatot hozunk létre. Az ő feladatuk lesz a sorozatelkövetések vizsgálata. Július elsejétől kilenc fiatal tiszthelyettes érkezik a kapitányságra. Őket a későbbiekben is jó lenne itt tartani, letelepíteni, ebben is kérem a települések segítségét, albérlettel, lakással. A fiatalok nyelvtudására is alapozunk, szeretnénk ha a strandokon teljesítenének szolgálatot gyalogosan, de a két segédmotor-kerékpárt és az öt biciklit is előkészítjük. A főiskoláról négyen jönnek a kapitányságra, valamint két másodéves, akik itt töltik gyakorlati idejüket, ezen a környéken laknak. A szezonális bűnmegelőzési központ az idén is fogadja a látogatókat, június 30-tól augusztus 30-ig hétfőtől csütörtökig 10-18 között, pénteken áldozatvédelmi feladatokat is ellát majd, ennek ideje 10-16 óra közötti.

Lesznek többnyelvű szórólapok, hogy felhívják az utazók figyelmét a biztonságra, a trükkös elkövetőkre, az autólopások legújabb módszereire. A megyei főkapitány külön keretet is biztosít a tókörnyéki túlórákra, valamint 2500 plusz kilométert a gépkocsik futására. Bár egy működő terepjáró hiányzik a kocsiparkból, de személyautókkal, két csónakkal ellátott a kapitányság.

- A közlekedésbiztonság fontos terület - folytatta a kapitány. - Sajnos a martonvásári csomópontban rossz a jelzőlámpa, nagy szükség lenne a javítására. A motoros járőrök már a múlt hét végén is beavatkoztak a forgalomirányításba, hogy gördülékenyebben haladjon a kocsisor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!