Hírek

2008.02.14. 03:28

Ukrán-magyar kapcsolat

Székesfehérvár-Csala - A szakmai tapasztalatszerzés és a gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében népes ukrán küldöttség érkezett szerdán Fehérvárra.

Bognár Máté

A hulladékkezelés területén tevékenykedő magyar szakemberek tapasztalatára nagy szükség lenne Ukrajnában: mostani látogatásunk egy hosszú távú együttműködés kezdete lehet - nyilatkozta lapunknak a delegációt vezető Anatolij Konsztantyinovics Golubcsenko, Kijev főpolgármesterének helyettese. Az ukrán várospolitikus a Székesfehérvár-Csalai Regionális Hulladéklerakóban tett helyszíni bejáráskor elmondta, látogatásuk elsődleges célja a hulladékkezelésről szóló információszerzés: komoly figyelem övezi Ukrajnában a magyar tapasztalatokat . Kijev főpolgármester-helyettese reményét fejezte ki arra, hogy ukrán szakemberek érkezhetnek Fehérvárra, hogy a helyszínen tájékozódjanak a hulladékkezelés legújabb módszereiről. A kerekasztal-beszéletésen Viniczai Tibor fehérvári alpolgármester rámutatott: a Kárpátokon innen, Beregszászon, magyar szakemberek irányítása mellett már működik egy, a fehérvári hulladéklerakóhoz hasonló rendszer, s bíznak abban, hogy a Kárpátokon túl is alkalmazhatóvá válik a magyar szakemberek tudása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!