Hírek

2007.10.26. 02:28

Elszabadult marhák

Dunaújváros (dh) - Írásban reagált a lapunkban megjelent írásokra Palkovics Jenő. Kérdéseinkre ugyanakkor nem kívánt válaszolni... Délután aztán rendőrök kergették a Palkovics-tanya elkóborolt szarvasmarháit.

Kovalcsik Katalin

Ezek lettek volna kérdéseink Palkovics Jenőhöz, ám a válaszok helyett a szerkesztőségünkbe érkezett levél tartalmát idézzük:

(...) Több mint tíz esztendeje foglalkozom állattartással is saját céllal, és ez idő alatt soha semmilyen hatósági kifogás nem merült fel e tevékenységemmel kapcsolatosan, annak ellenére, hogy több hatóság, illetve állatorvos látogatta a telepet, valamint állampolgárok részéről sem merült fel semminemű kifogás a tartással kapcsolatban. (...) Ami a területen lévő állapotokat illeti, szíves tudomásukra hozom, hogy ez csak egy átmeneti telep, a végleges állatfarmot Baracsra kívánom áttelepíteni, a jelenlegi helyzet kizárólag annak elkészültéig marad fenn. Korábban a Hankook területén tartottam az állatokat bérelt területen, miután ezt a közgyűlés kivett ipari terület -té minősítette át, így innen távozni kényszerültem, és az állatok tartására más megoldást kellett keresni. Nem vitatható tény, hogy vágtam állatokat az ingatlanon, azonban kénytelen vagyok visszautasítani azt a sanda feltételezést, hogy a levágott állatok húsát pénzért árusítottam volna. Elsődlegesen családi fogyasztásra használtam az állatok húsát, de adtam jelentősebb mennyiséget ajándékba is. Nem beszélve arról, hogy nem egyszer - az elmúlt évek során kérésre több alkalommal, politikai hovatartozás nélkül (elsősorban MSZP) - biztosítottam különböző pártrendezvények, társadalmi szervezetek, karitatív megmozdulások (...) ellátására is ellenszolgáltatás nélkül húst, illetve húskészítményt.

Közéleti szerepvállalásom (...) miatt sokkal kevesebb időm jut a vállalkozói tevékenységemre, értelemszerűen kevesebb az időm ellenőrzésre, felügyeletre. Ennek az eredménye az ingatlanon vágás után ott maradt két marhafej, amiket többen kértek trófea céljából (...) Ha hibáztam, nem tartok semmilyen külön elbánásra igényt. Vállalom az esetleges hibákból adódó felelősséget. (...)

Az már tényleg a sors fintora, hogy tegnap délután bejelentés érkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, miszerint elszabadult szarvasmarhák akadályozzák a forgalmat a Nagyvenyim felé vezető úton, valamint az új dunaújvárosi elkerülő úton - éppen Palkovics Jenő tanyájának a szomszédságában.

- Egy helybéli férfi segítségével végül sikerült a három állatot visszaterelni - mondta el kérdésünkre R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szomszédok szerint a tanyáról az állatok rendszeresen kijárnak a szomszédos vetésekre - ezek szerint már az utakra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!