Hírek

2007.08.30. 02:28

Útban a jó utak felé

Gárdony (kk) - Hosszúra nyúlt a közmeghallgatás, amely megszakította a keddi testületi ülést. A legtöbb lakó a rossz utak miatt panaszkodott, de úgy látszik, a jó út veszélyforrás.

Kovalcsik Katalin

A településfejlesztési koncepciót némi vita, és egy ki-egészítés után fogadta el a testület. A vaskos és alapos anyag készítőinek azt a feladatot adta a város, hogy a megváltozott körülményekhez igazítsa a tervet. A Félsziget értékesítése kapcsán vált esedékessé a településrendezési terv módosítása, valamint a Cserkész kemping hasnosításához is szükséges volt a változtatás. A képviselők az átdolgozott koncepciót azzal a kitétellel szavazták meg, hogy később belekerülhessenek a kiegészítések. A terv egyébként részletesen taglalja a turizmus és a város egyéb fejlesztése érdekében megtehető lépéseket. A közmeghallgatás ötkor kezdődött, egy hölgy a Nádas diszkó éjszakai nyugalmat zavaró hanghatásaira panaszkodott, a motorosok szintén késő esti, éjszakába nyúló dübörgésére. A diszkónál - hangzott a jegyző asszony válasza - méréseket végeztek, az üzemeltető ígérte, jövőre új szigeteléssel járul hozzá a lakók nyugalmához. Az önkormányzat egyébként tervezi, hogy csak kéthetente enged úgynevezett zajos rendezvényeket a városba. Sokan kifogásolták a rossz utakat, a polgármester türelmet kért, és csak egyetlen utcát említett, amelynek helyreállítása meghaladja a 80 millió forintot, de ehhez hozzá kell tenni a városi önrészt. A már kiépült utakat viszont gyorsulási versenyre használják a közlekedők, akiket meg kellene tanítani a kulturált közlekedésre. Téma volt még a sebességkorlátozás, valamint rendőri közbelépést kértek a gyorshajtók ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!