Hírek

2007.06.18. 02:28

Útavatás, várhatóan Anna-nap környékén

Dég (vv) - Befejezéséhez közeledik a Dég és Káloz közötti összekötő út építése. Ha minden az ütemtervnek megfelelően alakul, várhatóan Anna-nap környékén megtörténhet az átadás.

Varga József

A regionális operatív program keretében még 2004-ben benyújtott pályázat végül kedvező elbírálásban részesült, s az állam biztosította a forrást az út 800 méteres, belterületi szakaszának megépítéséhez. A külterületi, 1,2 kilométeres szakasz építéséhez az agrár- és vidékfejlesztési operatív programra szintén 2004-ben beadott pályázatuk akkor tartaléklistára került, ezért a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács úgy döntött, hogy a költségeket a terület- és régiófejlesztési célelőirányzatából finanszírozza.

Az önkormányzat még a múlt évben aláírta a szerződést a Magyar Államkincstárral, kiírták a közbeszerzési eljárást, s kiválasztották a kivitelezőket - tájékoztatott Szabadiné Petróczki Márta polgármester. Elmondta: a belterületi szakasz műszaki átadását hétfőn tartják, a külső rész befejezését július közepére ígérte a kivitelező. Úgy tervezik, hogy Anna-nap környékén - a falunapra időzítve - sor kerülhet az avatásra. Az út megnyitásával megszűnik a déli falu zsáktelepülés jellege, a 9,5 kilométeres út oda-vissza 34 kilométerrel rövidíti le a Dég és Székesfehérvár közötti távolságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!