Hírek

2007.06.27. 02:28

Döbbenet Mélykúton

Mélykút (szs) - Napi ötezer forintot, étkezést, szállást ígértek neki, végül a háta mögött egy kis Polskiért adták el. Döbbenetes bűncselekmények Mélykúton.

Kovalcsik Katalin

Lapunk felkereste a mélykúti autóbontót, és beszélt az egyik sértettel is.

J. Gábornak napi ötezer forintot, étkezést és szállást ígértek, ha munkát vállal az autóbontóban. Ám egészen másképp történt: a 25 éves fiatalember úgy tudja, egyszerűen eladták egy kis Polskiért. A rendőrségi nyomozás szerint a telepen dolgoztatott fiúkat több alkalommal is megverték, előfordult olyan is, hogy éheztették őket. Az előszállási fiatalembernek - mint meséli - szerencséje volt. Megfogalmazása szerint ő volt az úri csicskás , együtt lakott a gyanúsítottal, autót vezetett és kasztnikat hordott az átvevőhelyekre. Azt mondja, őt is csak azért nem bántották, mert minden feladatot megcsinált, amit mondtak neki. Általában egész nap dolgozott, naponta egyszer kapott enni, és havonta 2-3 ezer forint volt a fizetése .

J. Gábornak több mint kétszáz autót írattak a nevére, ma is kapja a csekkeket, hogy fizesse be a forgalomból történő kivonás utáni díjakat. Volt egy zártkertje is. Sz. Gyula felajánlotta neki, hogy segít eladni, a fiatalember azt mondja, azóta sem látott egy fillért sem a ház árából.

- Amikor először bementem a rendőrségre, ott azt hitték hülyéskedek, jegyzőkönyvet sem vettek fel. Ezért elbújdostam, Szegedre utaztam, majd ismerősök bújtattak. Második alkalommal már hittek nekem a rendőrök - mondja Gábor.

R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő lapunknak elmondta: az ügy két gyanúsítottja, a harminchat éves dunaújvárosi Sz. Gyula, valamint a negyvenegy éves K. Attila több alkalommal volt büntetve. Sz. Gyula lopás, okirat-hamisítás, testi sértés miatt. Az ügyben magát békebírónak feltüntető K. Attila pedig lopás, rablás, hamis vád, súlyos testi sértés miatt. Most újabb súlyos bűncselekményekkel, például sanyargatással, zsarolással gyanúsítják őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!