Hírek

2007.01.12. 03:27

Górcső alá kerültek a természeti értékek

Székesfehérvár (psz) - A megye diákjai geológiai és bilógiai értékeket kutattak, természeti kincsekre vadásztak, környezetvédelmi problémákat boncolgattak.

Pál Szabina

Tizedik alkalommal rendeztek környezet- és természetvédelmi vetélkedőt tegnap Fejér megye védett természeti értékei címmel. Dia-képek felismerése, tesztlap kitöltése és egy rövid előadás megtartása várt a versengő általános- és középiskolás diákokra. A Kodolányi János Középiskola megmérettetése igencsak népszerű a tanulók körében - tudtuk meg Szászi József felelős versenyszervezőtől. Ez persze nem csoda, hiszen az általános iskolások első két helyezettje automatikusan felvételt nyer az intézménybe. A tegnapi döntőben mindenkinek saját témájú dolgozatát is be kellett mutatnia, így szónoki képességeiket is megcsillogtathatták a nebulók. Népszerű kutatási területnek számított a Gaja patak, de a madáretetés is terítékre került, sőt volt, aki levegőszennyezettséget mért. Az általános iskolások sorrendje az aranyérmessel kezdve: Hufnágel Dóra, Heizinger Anita, Mihályka János, Kovács Anna, Fekete Blanka, Horváth Barbara, Sujtó Eszter, Horváth Zsófia, Mátó Flóra, Horváth Sára, Leposa Eszter, Polczer Fanni, Czikai Tímea. A középiskolásoknál az első helyen Lukáts András végzett, őt Szászi Zoltán, Gucsi Erika, Nagy Tamás, Németh Zoltán, Nagy Noémi és Rapatyi Anna követte a rangsorban. Előadásáért különdíjban részesült: Horváth Zsófia és Mihályka János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!