Hírek

2006.11.14. 03:28

Nem maradtak egyedül

Kisláng (jmé) - Százezer forintot vitt tegnap Spányi Antal megyés püspök annak a családnak, akiknek háza múlt kedden égett le a faluban. Az adakozók egymásnak adják a kilincset.

J. Mező Éva

Ottjártunkkor is folyamatosan érkeztek a falubeliek, hogy segítsenek a bajba jutott családon. Volt, aki a gyerekeknek adott be játékot, volt aki frissen sült pogácsát hozott, volt, aki csak érdeklődött, van-e valami újság, ami ügyüket előbbre viszi.

Szterszki Csaba még mindig a könnyeit nyeli, nem tudta feldolgozni a tűzesetet. Álmában cserepek röpködnek, és az égő házból menti a még menthetőt. Azt mondja, az emberek jósága az, ami a legtöbbet segít most nekik.

A nehéz sorsú fiatalembert nem először teszi próbára az élet. Korán árván maradva állt talpra három testvérével. A nyarat az apai örökségből rá maradt ház felújításával töltötte, újonnan vásárolt bele háztartási gépeket kölcsönre, ezek roncsait most, a szörnyű tűz után az udvaron láttuk egy kupacban.

A falu polgármesteri hivatala százezer forintos gyorssegélyt utalt ki számukra, és a plébánia épületében helyezte el a háromgyermekes családot. A falubeliek folyamatosan hozzák adományaikat, ruhákat, ágyneműket, a gyerekeknek játékot, élelmet. Segít a református és a katolikus egyház is. Az Alba Caritas Hungarica Alapítvány pénzadományokat gyűjt a nehéz helyzetbe került család megsegítésére. A pénzt a ház újjáépítésére gyűjtik. A bankszámlaszám: 11736116-20151115, a közlemény rovatban fel kell tüntetni, kislángi tűzkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!