Hírek

2006.07.06. 02:29

Herczog új uniós tisztségben

Strasbourg (lsz) - Ma- gyar vezető mellett döntött az Európai Parlamentben működő Nukleáris Energia Jövőjéért fórum. A leköszönő Terry Wynn helyét Herczog Edit veszi át.

Mórocz Zsolt

Strasbourg (lsz) - Ma- gyar vezető mellett döntött az Európai Parlamentben működő Nukleáris Energia Jövőjéért fórum. A leköszönő Terry Wynn helyét Herczog Edit veszi át. A pártállástól függetlenül minden európai parlamenti képviselő számára nyitott fórum rendszerint kéthavonta ülésezik, s napirendjén a nukleáris energia kulcskérdései szerepelnek. Tagjai tárgyalásokat folytatnak többek között a nemzetközi együttműködés elősegítéséről, a veszélyes hulladék megfelelő kezeléséről, az ezzel járó ké- nyelmetlenségek társadalmi elfogadottságáról, ugyanakkor nagy gondot fordítanak a széndioxid-mentes energiatermelés ügyére is. A nyugdíjba vonuló brit alapító elnök, Terry Wynn utódjának választott Herczog Edit szocialista képviselő az elmúlt másfél évben aktív szerepet vállalt a testület munkájában. 2005 márciusában elődjével együtt ellátogatott a bulgáriai, kozloduji atomerőműbe, és az ottani tapasztalatok alapján a két politikus közösen vetette fel a balkáni régió energiaellátásában kulcsszerepet játszó erőmű jövőjének kérdését az Európai Parlamentben. Ugyanebben az évben a magyar politikus a fórum delegációjával együtt szintén megtekintette a biztonságos hulladéktárolás terén innovatív technológiát alkalmazó brit Sellafield atomerőművet. 2006 márciusában pedig Herczog Edit kezdeményezte és elnökölt is azon a strasbourgi ülésen, amelynek témája az atomenergia magyarországi társadalmi elfogadottsága volt. A testületi tanácskozáson országunk helyze- téről, a fellépő problémákról Kovács József, a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója tartott előadást. Strasbourg (lsz) Ma- gyar vezető mellett döntött az Európai Parlamentben működő Nukleáris Energia Jövőjéért fórum. A leköszönő Terry Wynn helyét Herczog Edit veszi át. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!