szeret nevetni: jól is áll neki

2020.04.26. 14:00

Az ész és a szépség megfér egymás mellett – Szick Petra Dóra szépségkirálynővel beszélgettünk

Kislányként állatorvos szeretett volna lenni, végül modellé, majd többszörös szépségkirálynővé cseperedett Szick Petra Dóra.

Kecskés Zoltán

Szick Petra Dóra szeret nevetni: jól is áll neki Fotó: GJ Photography

Bár munkája a fővárosba szólította, a mai napig szívesen látott vendég a Vál-völgyében. Többször fotózták az Alcsúti Arborétumban, vagy éppen a felcsúti kisvasútnál. Egy férfi számára talán egy álommal érhet fel egy olyan nő, aki nemcsak szép és okos, hanem még a focit is szereti. Szick Petra Dóra ilyen, sokszor járt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia mérkőzéseire, hogy megnézze egykori kedvese öccsét. A munkájáról és arról kérdeztük, hogy miként éli meg a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet.

Már kislányként is szépségkirálynőségről álmodozott?

– A kislányok nagy része arról álmodik, hogy egyszer királynő lehessen. Ovis és alsós koromban az egyik kedvenc filmem a „Neveletlen hercegnő” volt, ezért szinte minden farsangon királylánynak öltöztem. Akkoriban még nem is sejtettem, hogy „tényleg lehet valakiből királynő.” Sosem tartottam magam olyan szépnek, hogy esélyem legyen bekerülni egy szépségversenyre, a koronáról meg nem is álmodtam. 2016-ban aztán a sors kopogtatott: felkeresett egy hölgy, hogy kiválasztottak, és képviselhetem Magyarországot egy rangos ciprusi világversenyen (Miss Teen Grand Sea Universe). Kisebb hezitálás után, kevés tapasztalattal, végül belevágtam. Mit ad Isten, nyertem!

Szick Petra Dóra szeret nevetni: jól is áll neki Fotó: GJ Photography

Sokan előítéletesek a modellekkel, mondván ez egy könnyű szakma, hisz csak pózolni kell a kamera előtt. Mit gondol erről?

– Koránt sincs így. Mindig, minden helyzetben a legjobb formádat kell hoznod. Kicsit olyan szakma ez, mint a színészet. Mint minden szakmának, ennek is megvannak a maga árnyoldalai: a fotózások közel sem olyan glamúrosak, mint azt sokan hiszik. Mit szólnál például egy bikinifotózáshoz a tengernél, több órán keresztül, mindezt 4 fokban? Ugye, így már nem is annyira vonzó. Márpedig a nyári kollekciókat nagy eséllyel télen fotózzák, a télit pedig nyáron. De beszélhetünk a türelemről is. Hosszú sorokban várni a castingon, hogy fél percre megmutasd magad, bízva abban, hogy téged választanak. Ezért is mondják: a topmodellek azért vitték sokra, mert profibbak voltak a várakozásban, mint a többi lány.

A szépségkirálynők sok fontos dologra rá tudják irányítani a figyelmet. Önnek mi a legfontosabb szívügye karantén idején?

– Aki teheti, maradjon otthon! Ha pedig muszáj valakinek kimennie, akkor húzzon kesztyűt, és vegyen maszkot. Fontos, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, hogy mihamarabb véget érjen a veszélyhelyzet. A közösségi oldalaimon is ezekre igyekszem felhívni a figyelmet, egyúttal pedig tartani a követőimben a lelket, hogy nincsenek egyedül!

Milyen könyvet ajánlana karantén idejére?

– Nagyon szeretek olvasni, képes vagyok akár napi egy könyvet is kivégezni. A LOL sorozatokért kifejezetten odáig vagyok. Vicces, röhejes tinitörténeteket elevenít fel a szerző. Napjainkban nem könnyű pozitívnak maradni és derűlátónak lenni, ezért fontos, hogy néha kiszakadjunk a valóságból, és nevessünk egy jót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!