Hétvége

2017.02.11. 20:10

Staféta Szabóné Kálmán Ilonával

ELŐZŐ számunk vendége Szabóné Kálmán Ilonának adta át a stafétát, ezzel a kérdéssel: mit jelent számára a hajléktalanokkal való törődés?

Bokros Judit

- ÉDESANYÁMNAK köszönhetően már korán megtapasztaltam az együttérzés szépségét. Vallásos emberként is fontosnak tartom, hogy segítsek a rászorulókon. Az önkénteskedést tíz éve kezdtem, egy barátnőm szervezett be a fehérvári hajléktalanszállóra ételt osztani. Azóta is ott vagyok minden második hétfőn, és már kialakult az állandó csapatunk.

Fotó: Bokros Judit

- A MI JELENLÉTÜNK csupán kis szelete a hajléktalanok életének. Mégis várnak, számítanak ránk, örülnek nekünk, és ez erőt ad. A hétfő esték az életünk részévé váltak: csapatunknak nagy boldogság, hogy segíthetünk olyan embereken, akik szükségben élnek. Mindig viszünk plusz-ételt is, egy kis édességet például, s olykor gyűjtünk nekik ruhát is. Ismerjük sokuk problémáját, mert beszélgetni is szoktunk az ételosztásra érkezőkkel. Nagyon lehet szeretni ezeket az embereket.

SZABÓNÉ Kálmán Ilona Berze János református lelkésznek adja át a stafétát. Kérdése: hogyan ünnepli a gyülekezet a reformáció 500. évfordulóját?

A staféta következő vendége:

Berze János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!