Hétvége

2017.06.02. 13:10

Staféta Spanyárné Szilviával

Előző számunk vendége Spanyárné Halász Szilvia főkertésznek adta át a stafétát, azzal a kérdéssel: hogyan készül Székesfehérvár a Virágos Magyarország versenyre?

Bokros Judit

- A versenyen több száz hazai település vesz részt. A tét az, hogy a győztes város és falu képviselheti Magyarországot a következő évben az európai zsűri előtt. A hazai verseny bírái június 8-án érkeznek hozzánk. Egy egész napot töltenek majd Fehérváron, amikor együtt körbejárjuk a várost.

- Jelenleg a felkészülés zajlik, hiszen rendbe kell tenni a parkokat, zöldterületeket. A Városgondnokság munkatársaival és más kollégákkal a különféle bírálati szempontoknak megfelelően mutatunk majd be pozitív példákat. Feketehegy-Szárazréten például közösségi kerteket nézünk meg, a Koronás Parkban a játszóteret vesszük szemügyre, újdonságként pedig a rendbe hozott ’56-osok terére is elmegyünk. Olyat próbálunk mutatni, ami az előző években még nem volt vagy változott.

Spanyárné Halász Szilvia Fülöp Anitának adja át a stafétát. Kérdése: hogyan mutatná be egy érdeklődőnek a Közös a világunk programot?

A staféta következő vendége: Fülöp Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!