Hétvége

2015.05.09. 11:27

Pancholó Omega

Eltelt azóta többször tízezer nap, megtettünk sokszor tízezer lépest, hogy az Omega együttes előbb kislemezen, majd 1972-ben albumon is megjelentette a Hűtlen barátok című dalt.

Szabó Zoltán

Az ugyebár a csapatot elhagyó és az LGT-t megalakító Presserről és Lauxról szólt, és arról, hogy bizony nem volt könnyű a távozásuk utáni talpra állás.

Azóta ugyanaz az öt zenész az alapember az Omegában, és nagyon úgy tűnt, hogy összetartó társaságról van szó, s ezt a barátságot nem kezdi ki semmi. Most azonban mintha repedések mutatkoznának, legalábbis Mihály Tamás egyáltalán nem helyesli, hogy a felcsúti Pancho Arénában lépjenek fel a beatmisével. Azért, mert a helyszín politikai jelképpé vált. A frontember, Kóbor János szerint viszont a koncertnek nincs köze a politikához, a fellépéssel Makovecz és Puskás emléke előtt tisztelegnek.

Nehéz elképzelni, hogy Kóbor nem érzi, miről van szó, viszont könnyű megérteni, hogy ez is egy szereplési lehetőség a már nem éppen fiatal embereknek, és nem is akárhol. Az akárholt pedig ki így, ki úgy minősíti, ám az tény, hogy olyasmit szimbolizál, amivel az ország nem elhanyagolható része nem ért egyet. És Pancholni sem akar benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!