2009.12.19. 03:29
Olimpikon a konyhában
Két Fejér megyei fiatalember is díjjal érkezett haza az idei Hoventa vásár szakácsversenyéről. Aranyat hozott Adamek Balázs , ezüstöt Simon András. Miért választja egy fiatalember a szakácsmesterséget, hogyan készül a versenyre, erről beszélgettünk.
- A verseny előtti hetekben tervekkel, elképzelésekkel fekszünk és kelünk - meséli. - A mai hazai trend követői közül legtöbben halat tesznek fel a hidegtálra. Általában minden versenyzőnek van ked- vence, nem akartam ugyanazt készíteni, mint a többiek, nyúllal indultam. Négyféle ételt raktam a bordó tálra - a színe nem tetszett a zsűrinek -, tésztában sült nyúlpástétomot fafül gombával, ez japán fajta, a pástétomban jól mutat, nagyon szép kontúrt ad, az íze is különlegessé teszi az ételt. A kiírásban 90 százalék magyar alapnyag szerepelt, így kicsit hozzá lehet nyúlni a külföldiekhez is - részletezi Balázs. - Fűszeres nyúlcomb volt még a tálon zsenge zöldségekkel körítve, továbbá egy sáfrányos nyúlterrine batáta tekerccsel, valamint zöldfűszer kéregben sült nyúlgerinc.
Balázs édesapja nyomdokaiban jár.
- Konyhafőnök volt - meséli, és hozzáteszi, a vendéglátás nem családcentrikus foglalkozás. - Ha vele akartam lenni, bementem az étterembe. Nem sikerült lebeszélnie a mesterségről, de büszke arra, amit elértem.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- A verseny előtti hetekben tervekkel, elképzelésekkel fekszünk és kelünk - meséli. - A mai hazai trend követői közül legtöbben halat tesznek fel a hidegtálra. Általában minden versenyzőnek van ked- vence, nem akartam ugyanazt készíteni, mint a többiek, nyúllal indultam. Négyféle ételt raktam a bordó tálra - a színe nem tetszett a zsűrinek -, tésztában sült nyúlpástétomot fafül gombával, ez japán fajta, a pástétomban jól mutat, nagyon szép kontúrt ad, az íze is különlegessé teszi az ételt. A kiírásban 90 százalék magyar alapnyag szerepelt, így kicsit hozzá lehet nyúlni a külföldiekhez is - részletezi Balázs. - Fűszeres nyúlcomb volt még a tálon zsenge zöldségekkel körítve, továbbá egy sáfrányos nyúlterrine batáta tekerccsel, valamint zöldfűszer kéregben sült nyúlgerinc.
Balázs édesapja nyomdokaiban jár.
- Konyhafőnök volt - meséli, és hozzáteszi, a vendéglátás nem családcentrikus foglalkozás. - Ha vele akartam lenni, bementem az étterembe. Nem sikerült lebeszélnie a mesterségről, de büszke arra, amit elértem.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Balázs édesapja nyomdokaiban jár.
- Konyhafőnök volt - meséli, és hozzáteszi, a vendéglátás nem családcentrikus foglalkozás. - Ha vele akartam lenni, bementem az étterembe. Nem sikerült lebeszélnie a mesterségről, de büszke arra, amit elértem.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Balázs édesapja nyomdokaiban jár.
- Konyhafőnök volt - meséli, és hozzáteszi, a vendéglátás nem családcentrikus foglalkozás. - Ha vele akartam lenni, bementem az étterembe. Nem sikerült lebeszélnie a mesterségről, de büszke arra, amit elértem.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Konyhafőnök volt - meséli, és hozzáteszi, a vendéglátás nem családcentrikus foglalkozás. - Ha vele akartam lenni, bementem az étterembe. Nem sikerült lebeszélnie a mesterségről, de büszke arra, amit elértem.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Konyhafőnök volt - meséli, és hozzáteszi, a vendéglátás nem családcentrikus foglalkozás. - Ha vele akartam lenni, bementem az étterembe. Nem sikerült lebeszélnie a mesterségről, de büszke arra, amit elértem.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Én is sajátosan magyar, szürke marha, mangalica és házinyúl alapanyagokból dolgoztam - sorolja a Fehérváron élő, Csákváron dolgozó, 7 hónapos kislányára büszke András, akinek szintén volt kitől tanulnia gyerekkorában.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Nagymamám, Vörös Mária miatt és mellette kezdtem el sürögni a konyhában. Urasági szakácsnő volt, grófoknak főzött. A mai napig készítek ételeket az ő receptjei alapján. Ilyen például a vadas, a szalontüdő, a gyúrt tészták, a szilvás- és a túrógombóc.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Adrás a nagymamától tanultakat kiválóan alkalmazza napi munkájában, hiszen minden vendég örül a jó, házias ételnek. Apropó házias: beszélgetés közben az is kiderül, sem András, sem Balázs nem sürög otthon a konyhában.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Nálunk a feleségem főz - így András -, de a szülőkhöz is eljárunk ebédre, vacsorára.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Arra a kérdésre, mit talál a szakácsmesterségben, a versenyzésben egy fiatalember, van válaszuk.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Művészet, benne van az alkotási vágy a recept kitalálásától kezdve a tálalásig - így Balázs. - Egy szakács számára az a hétköznapi sikerélmény, ha üresen kerül vissza a tányér a konyába.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Igazán főzni csak a férfiak tudnak, szól az általános vélekedés is, és nem lepődöm meg, hogy a két ifjú szakács sem gondolja másként.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Én nehezen tűröm meg a konyhában a szakácsnőt - András amióta konyhafőnök, nem alkalmazott nőt.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- Az Alba Regia Szállóban voltam tanuló, sok hölgy szakáccsal dolgoztam - sorolja Balázs. - Nagyon jól főznek, nagyon jók szakmailag, tisztelem, becsülöm őket, de a szakácsok 99 százaléka férfi.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
- A stressz a munkánk velejárója, a nők hamarabb kiborulnak, nem beszélve a hatalmas edények emelgetéséről. De el kell ismerni, hogy a konyhákban dolgozó lányok, asszonyok nélkül nem mennénk semmire, fontos motorjai a vendéglátásnak.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.
Motoszkál a kisördög, felteszem kérdést: hol ülnek ünnepi asztal mellé? Andráséknál az édesanyja és az anyósa készíti a karácsonyi vacsorát, Balázs és menyasszonya a fiatalember szüleinél kanalazza az ünnepi húslevest.