Hétvége

2017.08.11. 15:12

Király Viktor és a fekete zene

Még hogy nem voltak Amerikában „Királyok”! Voltak. Csak visszajöttek, Magyarországra...

Silye Sándor

A Király család kint élt, a nagy vízen túl, de hazajöttek. A honvágy miatt? Vagy éppen csak szerencsét próbálni...?

Az apa is zenész volt, anyuka énekelt, a két gyerek, Linda és Viktor is énekesek lettek, nagyon tehetségesek. Most Viktorral beszélgettünk. Az angol nyelven feltett kérdésre, hogy beszélsz magyarul?, nagyot nevetett, majd közölte, természetesen, mert ez is az anyanyelve, de persze azért az angolt is vállalja. Milyen volt neki hazajönni? Mi hajtotta? Jött oda, ahol a szülei éltek, aztán annak a szülei. Milyen is számára ez a föld, a szülők Magyarországa?

- Szerencsére korábban már voltunk néhányszor itt nyaralni, nem volt ismeretlen az ország és Budapest sem. Amikor a szüleim közölték, hogy végleg ide költözünk, kicsit megijedtünk, mi, gyerekek: vajon mi lesz ebből, vajon jó lesz ez nekünk? Bennem dolgozott a kíváncsiság, sőt, egy kicsit vártam, hogy jöjjek, mert már voltak itthon barátaim. Szerencsére nagyon könnyű volt „hazatalálni”, megszokni az új állapotot, az új életet, a másabb világot, ebben segített a család, és ezt tették a barátok is.

Király Viktor az United Experience hódított énekével a fehérvári jazz fesztiválon Fotó: Igari Balázs

Linda, Viktor tehetsége vitathatatlan. Tudjuk, a szülők is zenészek voltak. Tőlük kapták a gyerekek a zenei génjeiket?

- Valószínűleg. Apukám hajdan a Color és az Universal együttesben dobolt, anyukám meg énekelt, sőt, a nagypapám is énekesként élte a napjait. Így mondhatni természetes volt, hogy van érzékünk a zenéhez, és ne feledjük, szinte mindennap ezen nőttünk fel!

Nem bírtam megállni, hogy ne szegezzem Viktornak a talán udvariatlan a kérdést: ki a jobb? Linda, vagy ő?

- Másabbak vagyunk, én férfi vagyok, ő meg nő, ám az énekünk, a stílusunk is eltérő. De állandóan serkentettük, biztattuk, segítettük egymást testvérként, énekesként.

Amerikában akár világhírű lehetett volna a két gyerek, itthon azonban csak „magyar hírűek” lettek...

- Ismert, elismert akarok lenni a zenémben. Ha ez csak egy rétegnek tetszik, az is jó. De, ha meg tudok élni belőle, és eközben jól érzem magam, az a lehető legjobb, legörömtelibb, az maga a boldogság! Sosem vágytam olyan fajta hírességre, hogy 20 testőr kísérjen le az ABC-be vásárolni...

A gyerekek magyar szülőktől, de Amerikában születtek. Vajon Viktor milyen zenei „emlőkön” nőtt fel?-

Nekem a fekete zene volt a meghatározó, e mellett a jazz és a soul zene énekesei játszottak fontos szerepet az életemben. Tőlük tanultam énekelni, ezt vegyítettem a mai modern, popzenével. Tény, a fekete zene a fájdalomról szól, de a soul muzsika az már igen, az maga a szerelem, és ezért igen a kedvemre való. A lelkemből jön. Érdekes, hogy egészen mást hallgatok, mint amit a színpadon énekelek. Szeretek otthon magamban elveszni a zene mélységeibe, hogy aztán ebből táplálkozzon a lelkem, és később ez hasson rám. Mindent ki akarok próbálni az életben, a Megasztár sem volt más. Szabad akarok lenni, meg akarom valósítani az álmaimat, és ha ez sikerül, az lesz majd az igazi szabadság a számomra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!