Hétvége

2017.08.12. 12:39

Staféta Nagy Istvánnal

Előző számunk vendége Nagy Istvánnak adta át a stafétát, azzal a kérdéssel: sokaknak segít, mégis kevesen tudnak róla, miért?

Bokros Judit

- NEKEM természetes, hogy amiben tudok, igyekezzek mások segítségére lenni. Hiszem és vallom, hogy a világot magunknak kell formálnunk. A Biblia így tanít erről: „Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük". Tapasztaltam, hogy a szeretet örök körforgásában mindannyian visszakapjuk mindazt, amit másokért tettünk. Igaz, nem mindig attól, akinek adtuk, de éppen ez ad lehetőséget arra, hogy folyton új barátságokra, új élményekre tegyünk szert.

Nagy István
Fotó: Bokros Judit

- A SEGÍTSÉG gyakorta hálálkodást vált ki, az pedig nagy kísértés, amely ellen így óv a Szentírás: „Vigyázzatok: kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, csak azért, hogy lássák azt... Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt..." Próbálom ennek jegyében élni az életet, ám ez nem mindig sikerül maradéktalanul. Közhelynek tűnhet, de jót tenni valóban jó.

NAGY ISTVÁN Vidermann Csabának adja át a stafétát. Kérdése: miért fontos a test edzése mellett a lélek nemesebbé tétele is?

A staféta következő vendége: Vidermann Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!