Hétvége

2017.08.18. 15:21

Energikus és látványos műsort adott a közelmúltban Oszvald Marika Dégen

DÉG - Oszvald Marika sportmúltja valójában még ma is látszik a színpadon: csak úgy hányja a cigánykerekeket a produkciók közben.

Szanyi-Nagy Judit

Felettébb pörgős, energikus és látványos műsort adott a közelmúltban Oszvald Marika a településen. A legtöbben színésznőként, énekesnőként ismerik a művésznőt - pedig a sportban is komoly sikereket tudhat maga mögött.

- Gyermekként a mozgásigényem különösen nagy volt. A szüleim még Debrecenben vittek el balettozni, nagyjából ötéves koromban. Utána felköltöztünk Pestre, és 11 évesen éreztem úgy igazán, hogy mindent kipróbálnék: elmentem szertornázni, kipróbáltam a felemáskorlátot, a gerendát, a stepet, az akrobatikát és a balettot is - mesél sportmúltjáról Oszvald Marika, majd hozzáteszi: - Nem olimpiai bajnoknő akartam lenni.

Mindenesetre édesanyám egyszer elvitt kipróbálni a toronyugrást egy jó ismerőse, Nagy Karcsi bácsi edző révén. Nagyon megtetszett ez a sport. Aztán végül úgy alakult, hogy országos ifjúsági toronyugró bajnok lettem.

A színes fellépőruha mögött egy igazán színes egyéniség lakozik

- Igazából minden olyan dolog, amely az ember testével, a kifejezésmóddal kapcsolatos, nagyon fontos nekem - részletezi Oszvald Marika, akinek a metakommunikáció valóban minden téren az élete részét képezi. A kiváló verbális átvezetők mellett ezzel nevetteti, mosolyogtatja vagy ríkatja meg közönségét - de a cigánykerekezését is sokan kedvelik.

- 65 éves vagyok, a szervezet, az izomzat már nem úgy reagál, mint korábban. Bár sokat mozgok, cigánykerekezem, már nagyon elővigyázatosnak kell lennem, nehogy megsérüljek. Előfordultak már "sportbalesetek" a színpadon is - mondja a színész-énekesnő, aki arról is beszél, mennyiben hasonló szakma az éneklés és a színészet.

Középpontban az érzelmek

- Az emberben megvan mindenféle érzelem: a szenvedély, fájdalom, irigység és a kevélység is. Ha ez ösztönösen ki tud jönni belőlünk, akkor nem nehéz helytállni énekesnőként és színésznőként egyaránt. Hiszen mindkét helyzetben érzelmi állapotokat közlünk. Tulajdonképpen az operettet is azért kultiválom - bár most már prózát is játszom -, mert technikai műfaj: jó színésznőnek kell lenni hozzá, de nagyon jól kell tudni táncolni, énekelni is - meséli.

Filmben és sorozatban is szerepelt már korábban. - Jó kaland volt, de nem leszek film- és sorozatszínész. Más az is, amikor a színpadon vagy a Szegedi Szabadtéri Színpadon játszom. Ugyanígy a film is különbözik: itt tulajdonképpen a mimikában jelenik meg az attrakció. A színpadon nagyokat mozgok - a filmnél vissza kellett fognom magamat - mondja nevetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!