Hétvége

2016.12.09. 21:43

Adventi gondolatok

Az első adventet nem túl sokan várták, pedig a világegyetem egyszeri és megismételhetetlen dolga történt éppen. Nem várták, mert a logikánk számára követhetetlen dolog történt: Isten kilépett a Titok-ból és önmagát láthatóvá tette itt, minálunk, a „Nagy Valóság” földjén.

Mindezt olyan formában, ahogy senki sem várta. Elesetten, kiszolgáltatottan, s megengedve magának azt a hátrányt is, hogy kommunikációja csupán egy gyermek sírására korlátozódjon.

Felcseperedve tanított, felemelt, bátorított, gyógyított bennünket. Egyenesnek mondta azt, ami valóban az volt, és görbének ítélte azt, ami tényleg az volt. Tudatta velünk, hogy itt, a „Nagy Valóság” földjén minden ideiglenes, de ott, a Titok helyén, ahonnan Ő jön, minden Örök.

Kábán próbáltuk érteni, követni őt. Végül kísérletünket feladva, ítéletet mondtunk felette: „Halál rá!” kiáltottuk, hiszen mi ezt a helyet, a halált ismertük egyedül a Nagy Titoknak.

Gondoltuk, ha ide juttatjuk, nem lesz vele többé gondunk.

A harmadik napon viszont győztesen visszajött közénk, mint aki legyőzte a halál titkát, s az igazi valóságot osztotta meg velünk. Negyven nap múlva döbbenten tapasztaltuk, hogy hirtelen elment közülünk. Helyet készít az Ő

Valóságában, de megígérte, hogy visszajön az övéiért.

Karácsonykor már itt járt egyszer.

Vajon mikor lesz az ő második érkezése? Nem tudjuk ugyan, de az első érkezése már megtörtént.

Várva a másodikat, legyünk résen, és ez legyen egy sokak által várt érkezés!

Révész Lajos
baptista lelkész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!