Hétvége

2015.11.07. 07:53

Milyen Székesfehérvár egy alföldi szemével? - Staféta Gulyás Nórával

Vasárnapi számunk előző vendége Gulyás Nórának adta tovább a Stafétát, a következő kérdéssel együtt: Milyen Székesfehérvár egy alföldi szemével?

Sebestyén Lilla

– November elsején volt egy éve, hogy Székesfehérvárra költöztem a párommal Budapestről. Én egyébként bugaci vagyok – ami egy Kecskemét melletti kis falu –, a barátom pedig nádasdladányi. Kevés kirívó dolog van, de emlékszem, ami szokatlan volt számomra az első hetekben, az a belváros. Míg otthon szellős, hatalmas, fákkal övezett utcák fogadják a látogatókat, addig itt kicsi, sikátorszerű a kialakítás. Leginkább egy ékszerdobozhoz tudnám hasonlítani. Az emelkedők – bármilyen meglepő – csak akkor tűntek fel, amikor variálni kellett a bicikli váltójával - nevet. A levegő illata sem ugyanolyan, főleg így, hogy a Sóstói Természetvédelmi Területtől nem messze lakunk. Más különbséget nem látok, még az emberek habitusa is hasonló, egy kicsit talán lazábbak a megyeszékhelyen élők. Nóra, Gyömrei Annának adta tovább a Stafétát. A kérdése: Mi a véleményed, hogyan lehetne pezsgőbb Székesfehérvár kulturális élete?

A staféta következő vendége: Gyömrei Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!