Hétvége

2015.08.01. 17:23

Staféta Bartos Zoltánnéval

Vasárnapi számunk előző vendége, Légrádi Ágnes Bartos Zoltánnénak adta át a stafétát, aki negyven évig volt óvodavezető. Kérdése: Mennyiben más a mai generáció, mint a negyven esztendővel ezelőtti?

Sebestyén Lilla

– Az biztos, hogy amikor a pályámat kezdtem, a gyermekek még sokkal megfontoltabbak voltak. Ennek valószínűleg ahhoz van köze, hogy mit lát a gyermek otthon. Hazánkban viszonylag sokan élnek létbizonytalanságban, mind a két szülő dolgozik, nagy a feszültség otthon, ez rányomja a bélyegét a szülő-gyermek kapcsolatra. Ahogy az is, hogy manapság a szülők leginkább a gyermek fizikai szükségleteit próbálják kielégíteni a lelki szükségletek helyett, vagy azok kárára. Az anyukák kevés időt vannak a kicsikkel, ahogy tudnak, munkába állnak, pont az okból, hogy ne veszélyeztessék a család anyagi biztonságát. Persze a pedagógusoknak is nagy a szerepük a gyermek nevelésében, és szerencsére még mindig azt tapasztaljuk, hogy nyitottak a szülők az óvónők tanácsaira.

Bartos Zoltánné Lázár Attila spinning-oktatónak adta át a stafétát. Kérdése: Kinek ajánlod a spinninget? Miért jó edzésforma ez?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!