Hétvége

2009.04.25. 02:25

Nagyharang és Las Vegas

A két királyi gyermek igencsak eltérőn mondta ki a boldogító igent, de kétségtelenül Szilvia lógott ki inkább a sorból.

Zsohár Melinda

A két királyi gyermek igencsak eltérőn mondta ki a boldogító igent, de kétségtelenül Szilvia lógott ki inkább a sorból.

A tanítói végzettségű egykori táncoslány udvarlója, Zoltán az Egyesült Államokban dolgozott két évet nősülése előtt, s szerette volna, ha Amerika valamiképpen részesévé válik boldogságuknak. Vagy a boldogságuk része lesz Amerika. Nem volt nehéz rábeszélni aráját a nagy kalandra, amit titokban szerveztek meg. Megszerezték a szükséges papírokat, repülőre ültek, s San Franciscóig meg sem álltak. Ott kocsit béreltek, s kétezer kilométert utaztak Las Vegasig, ahol egy Elvis Presley-kápolnában kötöttek szabályos, jogilag is érvényes házasságot, egy hófehér Buickban történt felvezetést követően. A nászútjukat praktikusan összekötötték az esküvőjükkel.

Csaba és Dóra egészen másként teremtettek sajátos hangulatot esküvésük alkalmával. Csaknem teljesen a hagyományos paraszti szokások szerint keltek egybe, bár a polgári esküvői ruhájuk a klasszikus fehér fátyolos, szmokingos verzió volt. Hanem a lakodalomra magukra öltötték a viseletet! Hiszen a néptánc révén, az Alba Regiában ismerkedtek meg egymással, a szerelem is muzsikaszóra lobbant fel közöttük... Dóra húsz éve táncol sokszoknyában, repkedő copfokkal, a balettintézet néptánc és színházi táncművész szakán végzett. A vőfélyük Göbölös Gábor volt, a segédvőfély a szokásos bolondmenyasszonyt alakította! A többi albás is táncos öltözékben állt díszsorfalat az ifjú párnak, majd mulatott az egybekeltek boldogságára és egészségére - kivilágos kivirradtig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!