Hétvége

2009.01.17. 03:26

Nem lesz harapós a barátság

Rég tudjuk, hogy igenis létezik kutya-macska barátság. De hogy ebbe még egy vadkacsa is beszállhat? Sőt a nevető negyedik egy szimpatikus egerészölyv? A fura kis kompániára Lovasberény mellett bukkantunk.T

MTI

Az immár trióvá alakult csoportocskát másnap ismét meglátogatta a róka. Szájába kapta a kettes számú áldozatot, és eltűnt az erdőben. És eljöve a harmadnap, amikor is megérkezett az erdő felől a (legalábbis a kacsák szemszögéből nézve) gaz kacsapusztító, és száját nyalogatva stb...

Az utolsó megmaradt szárnyas ezen a ponton vélhetően elbizonytalanodott. Talán azt forgatta kacsaeszében, vesse-e töretlen hitét a természet farkas(róka!)törvényeiről szóló mondásba, vagy ahelyett, hogy azt hápogná magában: szerbusz világ!, inkább nézzen menekülőút után. Mindenesetre a negyedik napon kapta-fogta magát, s kiballagott a tóparti házacskához, annak is a kutyaóljához, ahol a korábbi polgármester, Gálos László, a tógazda kacor szőrű kiskutyája, Figura már amúgy is három szabados életű cirmossal osztja meg az életét. Az ólba a szőrgombolyagok hegyibe ugyan már nem fért, de láthatólag felfogta, a kutyaól bejárati szőnyegén tanyázni - nos, ennél nincs jobb ajánlólevél egy életigenlő kacsa számára. Egy kedves eb és macskák: This is the beginning of a beautiful friendship - ahogy Rick mondja Captain Renaultnak az örökzöld Casablanca-ban.

A tó tulajdonosa - már megint az a fránya természet, meg az ő törvényei! - nem akart beavatkozni, de most már nem bánja, hogy így alakult. Az egybegyűltek ugyan-is szépen eléldegélnek egy tál ételen. Őkacsasága szépen elüldögél a bejáratnál, és nézi a hétvégi korcsolyázókat, ahogy körbesiklanak a jégen.

De ennyivel nem érhet véget a történet. A házikó jó melegében egy egerészölyvvel is farkas-, pardon madárszemet nézhetünk. Siralmas állapotban lelt rá Gálos László a nemes ragadozó madárra, vélhetően mérgezett pocokból ehetett. A gyors állatorvosi beavatkozás, majd a napi marhahús adagok megtették hatásukat: talán hamarosan visszaengedhető az erdőbe. Válogatni mindenesetre már megtanult, a csirkecombot ugyanis le kell bőrözni neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!