Hétvége

2009.01.24. 03:27

Jézusba oltott Forrest Gump

Az Amal című film főszereplője, Rupder Nagra szerint az általa játszott karakter olyan, mint egy Jézusba oltott Forrest Gump . A jólelkű indiai riksás kalandjait bemutató kanadai filmet a rendező barátja, Bollók Csaba konferálta fel a díszbemutatón. Az Amal című film főszereplője, Rupinder Nagra szerint az általa játszott karakter olyan, mint egy Jézusba oltott Forrest Gump . A jólelkű indiai riksás kalandjait bemutató kanadai filmet a rendező barátja, Bollók Csaba konferálta fel a díszbemutatón.

MTI

- Az Amal amellett, hogy egy lágy film, igazán szép példája Nyugat és Kelet együttműködésének, a sajátunktól különböző kultúrák elfogadásának és támogatásának - mondta Bollók Csaba annak kapcsán, hogy a produkciót eredeti indiai helyszíneken, helyi színészekkel forgatták.- Richie sokat mesélt a forgatásról. A legnagyobb problémája az volt, hogy a Kanadában nevelkedett főszereplő kivételével az összes színész jellegzetes indiai, vagyis bollywoodi filmekben, elsősorban musicalekben szokott játszani, ami erősen meglátszott teátrális, már-már éneklésbe és táncolásba hajló játékstílusukon. Hagyta, hogy úgy játsszák el, ahogy szerintük jó, majd megkérte őket, hogy csak úgy heccből mondják el szárazon, gesztikuláció nélkül a szöveget. A színészek által szövegpróbának hitt jelenetek kerültek be a filmbe - fejtette ki Bollók Csaba. A filmet szinte kizárólag Újdelhi utcáin forgatták, és a helyi sztárokra kíváncsi tömeg gyakran akadályozta a munkát. Számunkra kicsit hihetetlennek tűnhet a materiális javakra egy cseppet sem vágyó riksás fiú története, de Indiában teljesen másképp gondolkodnak az emberek: az ő világlátásuk szerint valóban teljes lehet valakinek az élete, ha van egy motoros riksája és egy lány, aki szereti. A főszereplő, Rupinder Nagra e-mailen válaszolt az MTI kérdéseire. A szerep rendkívül összetett, sok kihívást tartogatott számomra, amire mind lelkileg, mind fizikailag sokat készültem - hangsúlyozta. A forgatás előtt mintegy 20 kilót leadott, és elutazott Újdelhibe, ahol sok riksással beszélgetett, figyelte, hogyan beszélnek a különböző kasztokból származó kuncsaftokkal. Igyekezett megérteni az utca törvényeit . Amal egyszerre átlagos figura és egy mérhetetlenül jószívű, tiszta ember. Olyan, mint egy Jézusba oltott Forrest Gump - fogalmazott Rupinder Nagra. Mint kifejtette, leginkább azt szereti az Amalban, hogy megmutatja a mai Indiát: a filmet nézve szinte érezni lehet az illatokat és az ízeket. Ennek talán az az oka, hogy kizárólag eredeti helyszíneken forgattak. A főszereplő arra is kitért, hogy a kicsit meseszerű film sok dologra ráébresztheti a nézőket, és a hatására talán elgondolkodnak saját életükről, arról, mi az, ami valóban értékes. Az Amal hőse egy kicsit együgyű, a végletekig becsületes és jószívű férfi, akinek egyetlen vagyontárgya az apjától örökölt riksája. Nem is vágyik ennél többre, talán csak az egyik gyönyörű kuncsaftja szerelmére. Fogalma sincs róla, hogy egy hóbortos milliomos ráhagyta minden vagyonát, mint ahogy arról sem, hogy a hotellánc-tulajdonos eladósodott gyerekei mindent megtennének azért, ne kapja meg az örökséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!