dolgozói vélemény

2017.11.22. 07:00

Fejér megyéből négy cég is elnyerte a Szerethető Munkahely Díjat

Négy, a városban működő cég is is elnyerte a Szerethető Munkahely Díjat egy internetes szavazás során.

B. Kiss László

Az elbírálás alapját jelentő bemutatásokat a cégek munkatársai írták

Forrás: SHUTTERSTOCK

Az egyik állásportál szeptemberben hirdette meg a Szerethető Munkahely Díjat, hogy megmutassa: Magyarországon százával vannak olyan cégek, amelyek tesznek azért, hogy hosszabb távon is sikeresen tartsák meg munkatársaikat. A versenyre több száz, 250 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás nevezett. A pályázatok elbírálásában bárki részt vehetett, aki jelentkezett zsűritagnak a díj weboldalán.

Az elbírálás alapjai azok a bemutatkozók voltak, amelyekben a cégek munkatársai arról meséltek, hogy milyen náluk a munkakörnyezet, milyenek a szakmai fejlődési lehetőségeik, mennyire terheli a munka a magánéletüket, hogyan tudnak együttműködni a főnökeikkel, mik azok a mozzanatok, amelyek a közösséghez kötik őket, illetve miért maradnak a cégnél a piaci csábítások ellenére is.

Az elbírálás alapját jelentő bemutatásokat a cégek munkatársai írták
Forrás: SHUTTERSTOCK

A majdnem 600 önkéntes „zsűritag” közel 3000 leadatott szavazata alapján a legtöbb pontot szerző – a pontegyenlőség miatt az eredetileg tervezett 100 helyett – 107 cég nyerte el és használhatja egy éven keresztül a Szerethető Munkahely címet. Köztük négy székesfehérvári vállalkozás is szerepel. A megyeszékhelyen található cégek, melyek elnyerték a Szerethető Munkahely megtisztelő címet: az Alcoa, az Alpha-Vet Kft., a Kendel, illetve a Leonardo Group Kft.

A győztes cégek közel 60 százaléka egyébként 50 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozás. A verseny eredményei szerint az ország legszerethetőbb munkahelyeinek 41 százaléka a technológiai ipar szereplője.

Az ünnepélyes díjátadót november 24-én tartják. Ott a szakmai zsűri négy díjat is kioszt a címet elnyert 107 cég között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában