Állásbörze

2017.10.17. 16:32

Nem vesztette el létjogosultságát ma sem a személyes találkozás

Mintegy ezerötszáz munkahelyet kínáltak a résztvevők a Fejér Megyei Hírlap keddi fehérvári Állásbörzéjén.

B. Kiss László

Kázmér Judit, Cser-Palkovics András és Pósa Árpád a Fejér Megyei Hírlap Állásbörzéjének megnyitóján

Fotó: Pesti Tamás

Főleg gépkezelőket keresnek, de van náluk betöltetlen mérnöki pozíció is. Gépkezelőből akár ötvenet-hatvanat is alkalmazni tudnának, tekintettel arra, hogy folyamatosan bővül a kapacitás, novembertől pedig egy új termék gyártását is elkezdik – mondta el lapunknak a keddi állásbörzén Molnár-Bus Katalin, a Győri Keksz Kft,. fehérvári gyárának HR vezetője. A Fejér Megyei Hírlap – az önkormányzattal közösen rendezett – Állásbörzéjén az Alba Regia Sportcsarnokban képviseltette magát a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság is. Ők hivatásos tűzoltókat kerestek, valamint munkatársat vízügyi hatósági feladat elvégzésére. Mint azt Benke Dávid Dénes tűzoltó őrnagy, a fehérvári hivatásos tűzoltóság parancsnoka, és Kollár Endre tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság humánszolgálatának vezetőjétől megtudtuk: tűzoltónak 55 éves korig lehet jelentkezni, és nőket is alkalmaznak, bár ahhoz, hogy ők is vonuljanak, még nem adottak a feltételek.

Ádám György, a Jüllich Glas Holding üzletfejlesztési és stratégiai igazgatója lapunknak arról beszélt, hogy a frissen fölvettek körében a próbaidő alatt a 20-30 százalékot is eléri az elvándorlás.. Tehetik, hogy továbbállnak anélkül, hogy igazán megismernék a céget, hiszen túlkínálat van munkahelyekből.

Kázmér Judit, Cser-Palkovics András és Pósa Árpád a Fejér Megyei Hírlap Állásbörzéjének megnyitóján
Fotós: Pesti Tamás

– A Fejér Megyei Hírlap tavasszal rendezett először állásbörzét, Annak sikere bebizonyította, hogy az internet korában sem vesztette el a létjogosultság az olyan rendezvény, ahol az állást kereső és a munkaadó képviselője személyesen szerezhet tapasztalatot a másikról – fogalmazott megnyitó beszédében Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója, aki elmondta: a Hírlap Állásbörzéjén csaknem 30 kiállító kínált munkát. Fehérvár számára az egyik legnagyobb kihívást, ha nem a legnagyobbat a munkaerő hiánya hiánya jelenti. A problémának a megoldása összefogás, és a nyilvánosság erejének kihasználása nélkül nem menne – mondta Cser-Palkovics András polgármester az Állásbörzén elhangzott köszöntőjében.

Az álláskeresés kétirányú utca: a cégnek meg kell találni a maga emberét, és a munkavállalónak a maga cégét. Ebben a folyamatban vállal közvetítő szerepet nyomtatott és online felületeivel, illetve az Állásbörzével a Fejér Megyei Hírlap – hangzott el Pósa Árpád főszerkesztő köszöntőjében. Megszólítottunk több álláskeresőt is. Egyikük elmondta: három hete regisztrált egy céghez, de még nem kapott választ. Ezért célszerűnek látta az Állásbörzén személyesen is megkeresni a céget. Egy másikukat felesége és két kisgyereke is elkísérte. Jó kis családi program – mondta a látogatásról kérdésünkre felelve a feleség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában