Egy lépéssel közelebb

2018.05.19. 18:57

A Videoton FC magabiztos győzelmet aratott a Vasas vendégeként

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 31. fordulójában az egy héttel korábban a Ferencvárostól pontot rabló Vasas FC vendégeként harcolt a szinte kötelező győzelemért.

Ferencz Balázs

Vasas FC – Videoton FC 0-3 (0-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, néző. Vezette: Berkes.

Vasas FC: Nagy G. – Benes, James (Vaskó, 70.), Risztevszki – Murka, Egerszegi, Vogyicska (Laczkó, 67.), Hangya – Barczi – Ádám (Pavlov, 58.), Gaál. Vezetőedző: Michael Oenning.

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Varga J. – Nikolov (Tamás, 91.), Pátkai – A. Hadzic – Kovács I. (Huszti, 89.), S. Scsepovics (M. Scsepovics, 74.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: S. Scsepovics (5.), Kovács I. (57.), Tamás (91.)

Sárga lap: James (23.), Egerszegi (24.), Ádám (32.), Murka (79.) illetve Hadzic (23.), Kovács I. (60.), Pátkai (78.)

 

A Vasasnak a kiesés elkerüléséért vívott haláltusában kellett a mentőövet jelentő pont, míg a Videoton FC vezető pozíciójának megtartásához volt szüksége a győzelemre a Szusza Ferenc Stadionban. A találkozó előtt szakadt az eső a Megyeri úti aréna fölött, a kezdő sípszóra aztán kisütött a nap. S vidáman kezdődött a meccs a fehérváriak számára, hiszen alig telt el négy és fél perc, s már vezetett is a Videoton. Nego centerezéséről még lekésett Kovács István, de az alapvonal mellől Pátkai visszasarkazott labdáját már 16 méterről kapura tudta tenni, Nagy Gergő lábbal védett, de pechjére a kipattanó Stefan Scsepovics elé került, aki 11 méterről egyből visszabelsőzte a kapu közepébe, 0-1. Örömmámorban tört ki a négy busznyi Vidi-szimpatizáns, majd nem sokkal később kínjukban nevethettek, mikor Kovácsik kigurított labdáját Varga egyből visszaküldte, de nem a kapusnak, hanem a kapu közepe felé passzolt, Kovácsiknak iparkodnia kellett, hogy elérje a vonal előtt. Ezután kemény belépők gondoskodtak a paprikás hangulatról, az érzelmek tárházából a szünetig hiányzott a helyzetek szolgáltatta izgalom, a taps, vagy az újabb gólöröm.

A fordulás után aztán Juhász remek fejesét kellett bravúrral szögletre tornáznia Nagy Gergőnek. Az 57. percben már tehetetlen volt a kapus, Nikolov indította Scsepovicsot a jobb oldalon, lövése keresztbe suhant, s a jobb kapufa közelében a nagy kedvvel és kiválóan futballozó Kovács István estében lőtt a kapuba – James érintésével, 0-2. Miután a Vasas riválisai mindannyian vezettek, az angyalföldiek is rákapcsoltak, Gaál és Pavlov kísérletét is védenie kellett Kovácsiknak. A Videoton ennyit engedélyezett csupán a Vasasnak, szervezetten futballoztak a fehérváriak, de már nem erőltették a támadásokat. A 91. percben beállt Tamás Krisztián azonban első labdaérintéséből a bal sarokba bombázott ballal, beállítva a 3-0-s végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában