Lecsúsztak a trónról, oda az elsőség

2017.12.10. 19:18

A tabella második helyén telel a Videoton FC

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 19. fordulójában a hosszabbításban kapott góllal maradt alul a Videoton FC, s a téli szünet előtt lecsúszott a tabella éléről.

Ferencz Balázs

dfvsdfvsdfvsdf Foto: sdf

Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Videoton FC 1-0 (0-0)

Szombathely, 4912 néző, vezette: Kassai.

Haladás: Király – Schimmer, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Grumics, Németh Márió (Kovács, 60.) – Mészáros, Rácz, Halmosi (Pinte, 73.) – Ramos (Williams, 46.). Vezetőedző: Michal Hipp.

Videoton: Kovácsik – Nego, Tóth B., Fejes, Stopira – Varga (Kovács I., 74.), Suljic, Hadzic, Pátkai – Lazovic, Henty (Szabó B., 87.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: Mészáros (92.).

Sárga lap: Wils (24.), Mészáros (90.) illetve Nego (29.), Fejes (34.), Pátkai (67.), Hadzic (79.).

A Videoton kezdett jobban, s már a hatodik percben nagy lépést tehetett volna az őszi elsőség felé, azonban Lazovics jobb oldali szabadrúgása után Henty fejese a keresztlécen, majd ugyanebben az akcióban Fejes lövése a jobb kapufán csattant. A 44. percben büntetőhöz jutott a Haladás, Fejes mellett Mészáros került a földre. Németh Márió a jobb oldali kapufát találta el. Fordulás után a fehérváriak lőhettek 11-est Pátkai buktatása után, de Lazovics bal oldalra tartó büntetőjét Király védte. A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, izgalmas volt a találkozó, de egy védelmi hiba megpecsételte a Vidi sorsát. A 92. percben Szabó Bence vesztett labdát, indult a Haladás kontrája, melynek végén Mészáros perdítette a labdát Kovácsik kapujába, 1-0.

Mészáros Karol (zöldben) döntötte el a Haladás és a Videoton FC párharcát Foto: Vas Népe/UT

– Gratulálok a Haladásnak az új stadionhoz is, valamint gratulálok nekik a győzelemhez is. A szezon első fele nem sikerült rosszul, voltak jó eredményeink Európában is, valamint a bajnokságban is sokáig első helyen álltunk. Az utolsó mérkőzések viszont nem sikerültek, nem volt túl sok hadra fogható játékosunk, elfogyott a koncentráció és elfogyott az energia. Már jobban ismerem a klubot, jobban ismerem a bajnokságot, és tudom, hogy mit kell tennünk majd a folytatásban ahhoz, hogy jobbak legyünk, de a részleteket majd a klubon belül beszéljük meg. Voltak pozitívumok is az elmúlt hónapokban, Európában tovább jutottunk, mint az előző szezonban, több pontunk van, mint 2016 végén, de nekem ez nem elég – értékelt Nikolics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában