Már Spanyolországban

2018.01.17. 10:30

A Videoton elutazott első edzőtáborába, kedden már tréningeztek

Kedden, hajnali 4 órakor gördült ki a Videoton FC busza a Sóstói Stadionból. A fehérvári labdarúgóknak délután már edzést is vezényelt Marko Nikolics vezetőedző.

Ferencz Balázs

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről Frankfurtba repült a Videoton FC labdarúgócsapata, majd egy átszállást követően érkezett az együttes Valenciába. A spanyol nagyvárosból busszal tett meg 140 kilométert az NB I második pozíciójában telelő Vidi, hogy elfoglalja szállását Benidormban. Marko Nikolics 16 órától már edzést vezényelt a szállodához közeli edzőpályán. Ahogy arról tegnapi számunkban már beszámoltunk, a szakmai stáb tagja a korábbi Videoton-játékos, Szalai Tamás is, aki január 10-ig az U19-es együttes pályaedzője, valamint a Videoton FC II labdarúgója volt. A 38 éves Szalai egyelőre a felkészülési időszak végéig segíti a vezetőedző munkáját.

Spanyolországba utazott a kerettel a Vidi II két játékosa, Réti Patrik és Elvir Hadzic is. A piros-kékek január 30-ig edzőtáboroznak Benidormban, ahol több felkészülési mérkőzést is játszanak. A program két meccse már biztos, január 20-án 15.30 órakor a kínai élvonalba frissen feljutó Beijing Renhe ellen lép pályára a Vidi. A pekingi csapat becsült összértéke a mértékadó transfermarkt.de számításai alapján 7,5 millió euró.

A Videoton játékosai négy mérkőzést játszanak az első spanyolországi edzőtáborban Fotó: vidi.hu

Január 23-án 16.00 órakor a Wisla Kraków ellen meccselnek a fehérváriak. A lengyel csapat vezetőedzője az a Joan Carrillo, aki 2015-ben bajnoki címet nyert a Videotonnal, legutóbb pedig a horvát Hajduk Split szakmai munkáját irányította. A Wisla egyik középpályására is emlékezhetnek a Vidi-hívek, Nikola Mitrovics 2011 és 2013 között 55 bajnokin szerepelt Videoton-mezben. A Wisla jelenleg a 8. a 16 csapatos lengyel élvonalban, a spanyol csatáruk, Carlitos 21 bajnokin 15 gólt szerzett.

A fehérváriakkal kapcsolatos hír még, hogy sajtóértesülések szerint a piros-kékek szerződtetnék a Vardar Skopje 23 éves macedón válogatott védekező középpályását, Boban Nikolovot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában