A tavalyihoz hasonlóan

2018.01.17. 22:12

Velence ismét rajthelyszín a Tour de Hongrie-nek

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 2018-as versenynaptárában immár az eddiginél magasabb, 2.1-es kategóriával szerepel a Tour de Hongrie.

Káldor András

dfss

Hazánkban még sohasem rendeztek ilyen magas besorolású profi viadalt. Ennek megfelelően idén augusztus 14. és 19. között akár a világ legjobbjai is rajthoz állhatnak a Magyar Kerékpáros Körversenyen, így Velencén is. Bár a hivatalos versenyprogram kihirdetésére még várni kell, az már biztos, hogy a rangos megmérettetéshez társházigazdaként 2017-ben első Fejér megyei településként csatlakozó város – a tavalyihoz hasonlóan – a 2. szakasz rajthelyszíne lesz.

Az előző évben már rajthelyszín volt Velence Fotó: Igari Balázs

A Tour de Hongrie 2018-on a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályai szerint mintegy 38 000 eurós, azaz 11,5 millió forintos pénzdíj, és összesen 547 ranglistapont talál gazdára – mindkét érték több mint duplája az előzőnek. A szabályok szerint World Tour-csapatok is indulhatnak a magyar viadalon – ezek legfeljebb a mezőny felét alkothatják. A verseny kilenc évtizedes történetében összesen 223 szakaszra került sor. A leghosszabb Tour az 1962-es volt a maga 1393 kilométerével, míg a legtöbb szakaszt (10) 1994-ben írták ki. A legtöbbször, 76 alkalommal Budapest volt rajt vagy cél helyszíne, a fővárost Miskolc (30), Debrecen (24) és Szombathely (23) követi. Az idei, Tour de Hongrie útvonalát és helyszíneit hamarosan bemutatják a nagyközönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában