Petra aranyai és díja

2018.03.22. 18:07

Hét éremmel tértek haza az Úrhidai Karate Egyesület versenyzői

Az Úrhidai Karate Egyesület a márciusi ajkai országos versenyen két arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett. Kolarovszki Petra elnyerte A legeredményesebb 15 év feletti női versenyző címét.

V. Varga József

Kolarovszki Petra, Takács László, Soós Tamás (edző). Elöl (b-j): Szauter Bíborka, Bálványos Fanni, Grabecz Tibor, Wlaszczyk Hunor. Hiányzik a képről Szabó Sára és Belányi Levente

Fotó: B. Bakai Andrea

Ajkán, az SKS-SDSZ által megrendezett 7. Sun-Dome Kupa országos karateversenyre 20 egyesület 180 versenyzője nevezett. Az Úrhidai Karate Egyesület színeiben 9 versenyző lépett tatamira, és felkészültségi szintjüknek megfelelően, eredményesen helytálltak – mondta el lapunknak Soós Tamás edző.

A karate sportág a 2020-as tokiói olimpián már az olimpiai sportok között mutatkozik be. A dinamikusan fejlődő karate ezzel bekerült a kiemelt sportágak közé. Lehet, hogy az ajkai viadal szereplői közül néhányan a későbbiekben már válogatott sportolóként képviselhetik majd hazánkat az olimpiákon is.

A versenyt pontos formagyakorlatok és látványos küzdelmek jellemezték, sihan Juhász Ferenc, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke elismeréssel nyilatkozott a sportágról, mint egy igazi személyiségnevelő, jellemformáló, közösségteremtő sportról. A karate hazai élmezőnye évről évre felhívja magára a figyelmet jobbnál jobb versenyeredményeivel.

Az országos versenyen eredményesen szerepeltek az úrhidai karatékák.

Kolarovszki Petra, Takács László, Soós Tamás (edző). Elöl (b-j): Szauter Bíborka, Bálványos Fanni, Grabecz Tibor, Wlaszczyk Hunor. Hiányzik a képről Szabó Sára és Belányi Levente
Fotós: B. Bakai Andrea

Aranyérem: Kolarovszki Petra (egyéni formagyakorlat, egyéni küzdelem); Soós Tamás (egyéni formagyakorlat).

Ezüstérem: Wlaszczyk Hunor (egyéni formagyakorlat); Szauter Bíborka – Bálványos Fanni – Szabó Sára (csapat formagyakorlat).

Bronzérem: Szabó Sára (egyéni formagyakorlat); Belányi Levente – Wlaszczyk Hunor – Grabecz Tibor (csapat formagyakorlat); Takács László – Kolarovszki Petra – Soós Tamás (csapat formagyakorlat). Kolarovszki Petra elnyerte A legeredményesebb 15 év feletti női versenyző címet, kupát is. A karate-egyesület az éremtáblázaton a 7. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában