Vasas - Videoton

2018.05.18. 20:22

Újabb élet-halál harc jön a OTP Bank Ligában

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 31. fordulójában a kiesés elől menekülő Vasas FC vendégeként gyűjtené be a pontokat a Videoton FC szombaton 17 órakor.

Ferencz Balázs

Kovács István (balra) nem szeretne újabb esélyt adnia Ferencvárosnak az előzésre

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

95. alkalommal csap össze bajnoki mérkőzésen a Videoton és a Vasas. Eddig 32 fehérvári siker és 32 döntetlen mellett 29 alkalommal örülhettek az angyalföldiek, vagyis az örökmérleg majdnem kiegyenlített. A 2017–18-as szezonban is hozták a felek „hazai” összecsapásaikat: a Megyeri úti albérletben a Vasas 3–1-re, Felcsúton a Vidi 2–1-re nyert. Aki nyeri az idei harmadik párharcot, egy lépéssel közelebb kerül céljai eléréséhez.

– Három hete volt egy euforikus pillanatunk, amikor a Debrecent megvertük és a Fradi nem tudott győzni, így a tabella elejére ugrottunk. Aztán egy hét múlva jött a feketeleves, mert visszaadtuk az előnyt a Ferencvárosnak. Ezt a hibát még egyszer nem szeretnénk elkövetni – vélekedett Kovács István, a Videoton játékosa. – Itt a lehetőség bebizonyítanunk, hogy nyomás alatt is tudunk teljesíteni úgy, hogy mi vagyunk az üldözöttek a tabella elején.

Kovács István (balra) nem szeretne újabb esélyt adnia Ferencvárosnak az előzésre
Fotós: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

A Vidi a Haladást verte legutóbb, de a Vasas is lendületből érkezik a randevúra, hiszen Egerszegi 94. percben lőtt góljával egyenlítettek a fővárosi piros-kékek a Fradi otthonában.

– Nekik ez egy nagy lökés és biztos, hogy egész héten pozitív légkör vette körül a csapatot. Ezért lehet, hogy jól fognak játszani, de mi is ott leszünk a pályán. Tény és való, hogy múlt héten a Haladás elég enerváltan játszott ellenünk, de ez mit sem von le a mi érdemeinkből, mert minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfele megenged. Reméljük, hogy a hétvégén is mi fogjuk kontrollálni a mérkőzést, az a lényeg, hogy megszerezzük a három pontot – mondta Kovács.

Pátkai Máté impozáns, ollózós góllal talált idén a Vasas kapujába.

– Mindenki küzd valamiért. Mindenkinek élet-halál harc lesz ez a meccs, szükségünk van a győzelemre, hogy bajnokok legyünk, a Vasasnak pedig szüksége van a pontokra, hogy bennmaradjon. Idén nem voltunk túl sikeresek a Vasas ellen. Nagyon erősek a pontrúgásokban, keveset kell ezekből engedni nekik. Ugyanakkor remélem, hogy a támadójátékunk ismét sikeres lesz – fogalmazott a középpályás, Pátkai.

A Videoton keretéből sárga lapos eltiltás miatt hiányzik majd Fiola Attila, míg a Vasas trénere, Michael Oenning nem számíthat a szintén eltiltását töltő Vida Mátéra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában