Kosárlabda

2017.09.26. 21:42

Továbbjutás a BL-ben – A fehérváriak a következő körben

Miután hét ponttal kikapott Tallinnban, hazai pályán ennél többel kellett nyernie az Alba Fehérvár együttesének a kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján. Sikerült.

Horog László

Keller Ákos (fehérben) küzdött a palánk alatt az észtekkel

Fotó: Pesti Tamás

Nyolc pont. Legalább ilyen különbséggel kellett nyernie a fehérvári kosarasoknak a BL-selejtező második fordulójában, a Kalev/Cramo ellen. A kezdés előtt a város polgármestere, Cser-Palkovics András és az Alba ügyvezetője, Simon Balázs köszöntötte az Eb-n remekül szereplő, a nyolcaddöntőben búcsúzó magyar válogatott fehérvári centerét, Keller Ákost.

A vendégek szereztek vezetést Subotic révén, Harris gyorsan egalizált, aztán Hill és Markovic pontjaival már a házigazdáknál volt az előny. Nem sokáig tartott az öröm, Van der Mars zsinórban négy ponttal jelentkezett, majd Sokk is beszállt a pontszerzésbe, öt perc elteltével az észteknél volt az előny (6-8). A kék-fehérek mestere, Dzunic Branislav cserélt, Kovács Ákost küldte Hill helyére, irányítani. Az új erő azonnal kinti dobással kísérletezett, sikertelenül, Harris kinti dobása sem ért célt, ellenben Jöesaar betalált, Dzunic időt kért. Kisvártatva hármas cserét hajtott végre, Lóránt, Keller Ákos és Kovács leült, Fenner, Filipovics és Hill érkezett a parkettre. Aztán jött Markovic helyett Macon is, Filipovics duplával jelentkezett, közelített a házigazda. Hill labdát szerzett és zsákolt, vezetett az Alba, 14-12. A tallinni, Branko Mirkovic triplával jelentkezett, 14-15.

Keller Ákos (fehérben) küzdött a palánk alatt az észtekkel
Fotós: Pesti Tamás

A második negyed elején, Macon pontjai nyomán őrizte a hárompontos különbséget a Fehérvár, Mazeika büntetőivel jött közelebb a Kalev, sőt, a vezetést is átvették. Hol a házigazda, hol a vendég volt egypontos előnyben (19-20), Cedric Simmons is megkezdte a pontok gyűjtögetését, hol kintről köszönt be, máskor látványosan zsákolt. Hill hármasa a gyűrűbe hullt. Jöesaar kinti kosarára Keller Ákos közelről felelt, majd Jöesaar újabb pontjai nyomán Dzunic időt kért, 27-31. A vendégek trénere is igyekezett frissíteni csapatát, Markovic Luka egy büntetőt bedobott, Lóránt kinti kosarával egyenlített az Alba (33-33). Mindkét oldalon estek pontok, a félidőben 36-35 állt a táblán.

Négy ponttal megléptek a vendégek, Hill révén fordított a hazai gárda, 43-40-nél Alar Varrak időt kért. Hill továbbra is remekelt, szórta a triplákat, 49-40-nél, a meccs vége előtt negyedórával az Alba állt továbbjutásra. Aztán Hill is rontott, Lóránt azonban nem, a vendégek elbizonytalanodtak. Keller Ákos zsákolt (53-40), az észt szakvezető időt kért. Harris révén tovább nőtt a különbség, fölénybe került az Alba, a vendégek gyengén dobtak, a lepattanók a hazaiaknál landoltak, 60-42. A záró negyedben közelebb jött a Kalev, Lóránt duplái nyugtatóan hatottak, a hazaiak őrizték a 15 pontos különbséget, majd Harris jóvoltából húszra növelték, az észtek harcoltak, de a fehérváriak magabiztosan léptek a következő körbe, 79-66.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában