Atlétika

2018.09.24. 19:55

Tímár Gergő, a nem hétpróbás bajnok

A nyolc­próba egyéni versenyében aranyérmet szerzett Tímár Gergő, s az ARAK csapata sem maradt fényes medál nélkül az ifjúsági, serdülő és újonc összetett országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Két napon át versengett a népes mezőny a Regionális Atlétikai Központban, ahol az őszbe forduló időjárás olykor kellemetlen körülményeket varázsolt az atlétáknak. A hazai pálya előnyét élvezte, s ki is használta az Alba Regia Atlétikai Klub. Az ifjúsági fiúk nyolcpróba egyéni aranyérmét Tímár Gergő nyerte, a csapatét pedig az ARAK. A két aranyérem mellé egy ezüstöt és egy bronzot is begyűjtöttek a hazaiak.

Amíg a 13 évesek négypróbában, a serdülők öt- és hatpróbában, az ifjúságiak hét- és nyolcpróbában mérték össze tudásukat. Tímár Gergő négy versenyszámot követően, már az első nap zárásakor az élen állt. Ráadásul a négy számból 100-on és 400-on is egyéni csúcsot javított. Vasárnap folytatta jó szereplését, s nemcsak megtartani, de növelni is tudta előnyét az Eb-t is megjárt atléta. Végül 5078 pontos, új egyéni csúccsal állhatott fel a dobogó tetejére Skoumal Péter és Tölgyesi Előd tanítványa.

Az ARAK csapata Muszka-­Kalló Péterrel, Ozváry Balázzsal és Vincellér Martinnal kiegészülve szintén aranyérmet nyert. A serdülő fiúk között a 9. helytől a 13.-ig végeztek az ARAK Utánpótlás Akadémia versenyzői. A Tatai Zalán, Bolla Gergő, Károlyi Soma, Lakatos András kvartett a csapatok versenyében ezüstérmet szerzett. Csetényi Zsolt, az egyéni verseny 13. helyezettje is csak 28 ponttal maradt le a csapat­éremtől. A lányok is felállhattak a dobogóra. Az egyéniben negyedik Gombolai Nóra vezetésével a Gimesi Kata, Mergl Zoja és Szabó Gréta alkotta csapat bronzérmet ünnepelhetett. Negyedik helyen zárt az újonc fiúk, ötödiken az újonc lányok csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában