Helyi sport

2017.10.20. 18:04

Szombaton bajnokin lépnek pályára a kék-fehérek

A PVSK-Veolia vendége lesz az Alba férfi kosárcsapata a hétvégi, bajnoki fordulóban. A vendégek érthetően nyerni szeretnének.

Horog László

Elijah Macon hat pontot dobott a hétközi meccsen

Fotó: Fehér Gábor

A baranyaiak négy derbit tudtak le a szezonból, kétszer nyertek és kétszer vesztettek, legutoljára Pakson kaptak ki 83-69-re, az első félidőben jól tartották magukat. A szezont hazai pályán kezdték, a Szolnok megtréfálta őket, az alföldiek 91-72-re győztek a délvidéken, a második körben Kecskeméten javítottak Csirke Ferenc tanítványai, bravúros, 73-72-es sikerrel. Hazai pályán legyűrték a Szegedet, 75-67-re, aztán következett a már említett, tolnai kirándulás. Az albások egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, az első fordulóban elmaradt a Kaposvár elleni, hazai bajnokijuk – a felek december közepén pótolnak Fehérváron -, majd a kék-fehérek Szombathelyen szenvedtek 84-66-os vereséget. Magabiztosan verték a DEAC-ot 91-72-re, múlt vasárnap Zalában volt jelenésük és vesztettek 82-80-ra az utolsó pillanatban kapott kosárral. Szerdán este a nemzetközi kupában voltak érdekeltek Dzunic Branislav tanítványai, az izraeli élcsapat, a Bnei Rav-Bariach Herzliya vendégeskedett és nyert a koronázó városban, 93-74-re.

Elijah Macon hat pontot dobott a hétközi meccsen
Fotós: Fehér Gábor

- Nem játszottunk elég jól, főleg a negyedik negyedben hoztunk rossz döntéseket. Végig gondunk volt a védekezéssel, nem találtuk a ritmust, harcoltunk, de egyéni teljesítményekben, szervezettségben, lepattanózásban is jobbak voltak az izraeliek. Bízom abban, hogy Pécsen javítunk, nyerni szeretnénk – közölte Dzunic Branislav.

A hazaiaknál az amerikai irányító, Durham mellett Supola Zoltán és Veljko Budimir számít kulcsfigurának. Utóbbi a Paks ellen, három perc után, sérülés miatt cserét kért. Az albások arra számítanak, hogy pályára lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában