A körülmények ellenére is

2018.03.20. 20:00

A szerencsés tizenharmadik – Megrendezték a Rock ’n’ Roll futóversenyt

A 13. alkalommal lebonyolított futáson a télies időjárással nem számolt Kaufer Tamás, a sorozat megálmodója.

Káldor András

Az időjárás sem riasztotta el a futókat attól, hogy részt vegyenek a vérteskozmai kihíváson Fotó: BB

Az évente megrendezett verseny végeztével már a következő esztendőben lebonyolításra kerülő megmérettetés jár a szervezők fejében. Nem történt ez másként a 12. Vérteskozma Rock ’n’ Roll futás befejeztével sem. Kaufer Tamás, aki hosszú évek óta bábáskodik az esemény felett, megálmodta, hogy idén március 18-án rajtoljanak el a futóverseny résztvevői. Eggyel azonban nem számolt. Az időjárással.

– Óriási felelősséggel jár a szervezés, mivel láttam a híradásokat, illetve bejárást tartottam a helyszínen, hogy meggyőződjek az útvonal alkalmasságáról. Ennek ellenére rájöttem, a legjobb taktika az lesz, ha az utolsó pillanatban döntök a rendezvény megtartásáról. Mindenkit folyamatosan tájékoztattam az aktuális állapotokról, illetve a nevezőknek megígértem, hogy a verseny napján pontos felvilágosítással szolgálok az adott körülményekről – tudtuk meg Kaufer Tamástól.

Az időjárás sem riasztotta el a futókat attól, hogy részt vegyenek a vérteskozmai kihíváson Fotó: BB

– Titkon reménykedtem abban, hogy nem készültünk hiába, és meg tudjuk tartani a futást. A szokásos frissítésekhez szükséges eszközöket segítőmmel, Berger Tamással szállítottuk ki, mivel tisztában voltunk azzal, hogy a helyszínt másnap gépkocsival már nem tudjuk megközelíteni. – Talán ha négy órát aludtam a verseny előtti két napban, akkor sokat mondok. Rengeteget dolgoztunk, úgy készültünk, hogy lesz verseny. Vasárnap hajnalban már Vérteskozmán, a terepen voltunk és végigjártuk az útvonalat.

Fortuna kitartott mellettünk, a bekötőútról kikanyarodó hókotró vezetőjétől pedig megtudtuk, hogy az utak megfelelő állapotban vannak a lebonyolításhoz. Ekkor a pulzusom is helyreállt. Ezután már csak annyi maradt hátra hogy a több száz nevezővel is megosszam a jó hírt, miszerint jöhetnek bátran – mondta.

Voltak, akik Miskolcról jöttek el Vérteskozmára, és úgy gondolták, ha más nem, akkor majd a Margitszigeten futnak egy jót. Őket a kitartásukért kupával jutalmazták a végén. A meseszép táj mellett igazi megpróbáltatást jelentett a pálya a futóknak, hiszen lényegében öt-tíz centis szűz havon kellett versenyezniük, több mint háromszáz méteres szintkülönbségen. Az időjárás a rajtra optimálissá vált: nulla fok körüli hőmérséklet és szélcsend mellett indulhatott el az 5 és a 15 km-es táv, valamint a családi futás mezőnye.

Meseszép futópálya Fotó: Tóth

– Örültünk, hogy nagyon kevés embert tartott vissza az időjárás attól, hogy elinduljon, szinte mindenki, aki nevezett, eljött és rajthoz állt. Nemcsak a futóknak, de nekünk, szervezőknek is óriási élmény volt. Nekem már nem tudnak olyat mondani ezután, hogy nem lehet megoldani! – hangsúlyozta Kaufer Tamás.

A verseny végeredménye:

5 km: 1. Sass Diana, 2. Barócsi Bálint, 3. Molnár Zoltán

15 km: 1. Damsits Krisztián, 2. Bognár János, 3. Száraz Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában