Diákolimpia

2018.05.23. 09:25

Szépen csillog a bronz a fehérvári kodolányisok nyakában

A Kodolányi János Gimnázium csapata a harmadik helyen végzett a V–VI. korcsoportos lány labdarúgás diákolimpia országos döntőjében.

Káldor András

A fehérvári lányok dobogóra állhattak a hazai viadalon Fotó: MDSZ

A Mezővári József Sportpályán megrendezésre kerülő viadalon a fehérvári lányok a csoportmeccseken a barcsi iskola ellen 7-0-ra nyertek, majd a salgótarjániakat 12-0-ra, a tatabányaiakat 4-1-re, és végül a debrecenieket 8-1-re verték. Az elődöntőben a győriek nehéz falatnak bizonyult, ezt a meccset 6-0-ra elveszítették a kodolányisok. A váciak elleni bronzmérkőzésen már ismét szebbik arcát mutatta a gárda, és 4-1-re nyert. A győztes a győri Fehér Miklós LA és Gimnázium lett, amely a fináléban a VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot 1-1 után büntetőkkel gyűrte le.

A fehérvári lányok dobogóra állhattak a hazai viadalon Fotó: MDSZ

A legeredményesebb játékos, azaz a gólkirálynő Szehofffner Vivien (Kodolányi) 13 góllal, a legjobb mezőnyjátékos Turányi Lilla (Kölcsey Gimnázium), a legjobb kapus Szalai Fanni (Fehér Miklós LA és Gimnázium) és a legjobb edző Süle János (Fehér Miklós LA és Gimnázium) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában