Jégkorong

2017.12.09. 12:30

Bemutatkozik Hannu Järvenpää, az edző

Az Erste Bank Eishockey Liga 26. fordulójában a Dornbirn elleni hazai mérkőzésen debütál a kispad mellett a Fehérvár AV19 régi-új, finn vezetőedzője.

Ferencz Balázs

Olivier Latendresse (kék) visszatér a csapatba

Fotó: Pesti Tamás

Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzője hétfőn este megérkezett a koronázóvárosba, majd munkába állt. Némiképp szerencséje volt az új trénernek, hogy kedden és pénteken sem vívott meccset az EBEL-csapat, így kicsit több ideje volt ismerkedni a gárdával, megtalálni a legmegfelelőbb taktikát.

Szombaton, 17.45-kor azt a Dornbirnt fogadják Kógerék, mely együttes eddig 10 ponttal gyűjtött többet, mint a Volán, s az ötödik helyen áll az osztrák bázisú liga tabelláján.

- Egy keményen dolgozó csapatunk van, jó látni, hogy azok a játékosok, akikkel már korábban dolgoztam itt együtt, előreléptek, fejlődtek – fogalmazott Hannu Järvenpää a meccs előtt. – Sok sérültünk van, úgyhogy a csapatmunka lehet az erősségünk. Össze kell tartanunk és ragaszkodnunk a taktikánkhoz. Hiszek benne, hogy ennek előbb vagy utóbb meglesz az eredménye. Nem kérdés, hogy védekezésben fejlődnünk kell. Emellett persze a támadójátékon is van mit csiszolni. Kemény munkát és egy fair meccset várok két jó csapat között – mondta az edző, aki utalt a sok sérültre.


Olivier Latendresse (kék) visszatér a csapatba
Fotós: Pesti Tamás

Többen visszatérhetnek a Dornbirn elleni derbin, de lesznek újabb hiányzók.

Szirányi Bence már elkezdte a jeges edzéseket, Szabó Krisztiánnak még néhány mérkőzés erejéig pihennie kell, Olivier Latendresse azonban már a csapat segítségére lehet. Ales Music húzódása is rendbe jött, játszhat szombat este. Azonban Jonathan Harty Dornbirn elleni játéka még kérdéses. Vincze Péternek a vállával akadtak problémái, így neki is pihenést javasoltak az orvosok, azonban rá rövidebb kihagyás vár. Sárpátki Tamást viszont hosszabb ideig kell nélkülöznie az együttesnek. A támadó a vasárnapi, Klagenfurt elleni találkozón sérült meg, így lábtörés miatt minimum hat hétig nem léphet pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában