alba

2017.10.23. 20:39

A belgákat fogadják a kupában

Pécsen lépett pályára az Alba kosárcsapata, a rossz emlékű bajnokit szeretnék kedden feledtetni a nemzetközi kupában. A belga Proximus Spirou csapatát 18.15-kor fogadják.

HL

Alandise Harris (fehérben, 2) hét pontot dobott Pécsett Fotó: Pesti T.

Pécsi VSK-Pannonpower-Alba Fehérvár 79-47 (26-6, 25-6,16-15,12-20)Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1800 néző, vezette: Frányó P., Hervay T., Goda L. Pécs: Durham 8, Supola 9/6, Demeter, Budimir 19/15, Sarlija 17. Csere: Antóni 4, Dukics 8/6, Harazin 12, Simon 2, Popgyákunik, Demeter, Bíró, Kővágó. Vezetőedző: Csirke FerencAlba: Hill 7, Harris 7/3, Markovics 3, Filipovics 2, Keller Á. 2. Csere: Kovács Á. 2, Simpson 15/15, Macon 2, Keller I., Brbaklics 7/3. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Tulajdonképpen jó, hogy itt az újabb feladat, nincs idő hosszasan merengeni a szombat esti történéseken, amit joggal neveznek gyalázatosnak a drukkerek. A tavalyi szezonban itthon egyeduralkodó Alba az ötven pontot sem érte el a baranyai kirándulás során, az első és a második negyedben egyaránt hat-hat pontot szerzett, húsz perc után összesen tizenkettőt, ami utánpótlás, lány kézimeccsen is elfogadhatatlan, nem felnőtt, férfi kosáron. Ugyanis itt nem is egyesével, hanem kettesével, hármasával számolják a találatokat. A második félidőben már jobban ment, 35 ponttal jelentkeztek a vendégek, az ezúttal bemutatkozó bedobó, Trevis Simpson volt a csapat legjobbja, öt hármasa is a gyűrűbe hullt. Igaz, ez is csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő a meccs végére kiengedő házigazdák ellen. A keddi meccsre a belgák sem hangoltak jól, a hétvégi fordulóban a Willebroek Kangoeroes Basket együttesétől kaptak ki idegenben, 80-67-re az EuroMillions Basketball League sorozaton. A tabella 11. helyén tanyáznak, 1 győzelemmel és 3 vereséggel. Az Alba Fehérvár kísértetiesen hasonlóan szerepel a bajnokságban, 1-3-as mérleggel áll. A belgák állnak jobban az F-csoportban, egy hete Fehéroroszországban nyertek hatalmas küzdelemben, egylabdás meccsen, 78-76-ra. A fehérváriak múlt szerdán az izraeli Bnei Herzliyától szenvedtek itthon 93-74-es vereséget. Ezt érthetően szeretnék elkerülni. A szakvezetés továbbra sem számíthat a sérült Lóránt Péter, Derrick Fenner és Chris Horton játékára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában