utánpótlás

2018.07.18. 20:30

Portugáliába utaztak az U16-os kosarasok

Az U16-os, válogatott kosarasok ismét útra keltek. Ezúttal a luzitánokhoz.

Horog László

A fehérváriak–Takács Erik, Kass Balázs, Kovács Ákos –a válogatottban is megállták helyüket, jobbra Peresztegi Nagy Ákos edző

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Június vége óta gyakorolnak a fehérvári MKOSZ-teremben a 16 éven aluli, fiú kosarasok Váradi Attila és Peresztegi Nagy Ákos irányításával. Közben edzőmeccseket is vívnak, négy derbin vannak túl a Divízió B-s Eb-re készülő fiatalok. A szlovéniai Slovenji Gradecben zajlott meccseken előbb 68-44-re, majd 85-42-re kaptak ki a déli szomszédtól, aztán ismét útra keltek, Horvátországban, Daruváron vívtak két összecsapást. Az első rendkívül szorosan alakult, a hazaiak 57-53-ra győztek, a második derbin 63-48-ra nyertek a házigazda horvátok.

A fehérváriak–Takács Erik, Kass Balázs, Kovács Ákos –a válogatottban is megállták helyüket, jobbra Peresztegi Nagy Ákos edző
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A válogatott szerdán Portugáliába utazott, az Alba Fehérvár utánpótlásából az irányító Kass Balázs, a bedobó Takács Erik és a center, Kovács Ákos kelt útra. A küldöttséget a szövetség elnökségi tagja, Halm Rolland vezeti. Az utóbbi nyolc évben a korosztályos válogatottaknál a technikai vezetői teendőket Horváth Orsolya, az Alba munkatársa látta el, ám ő a hétvégén férjhez ment, ezért nem tartott velük, a Kaposvár KK felnőtt együttesénél tevékenykedő Polczer Kata helyettesíti. – Az albás fiatalok jól helyt álltak az eddigi meccseken, Kass különösen, de a többiek is megtették a magukét. Az idő és az edzőmeccsek múltával egyre jobb formába lendülnek a válogatottak –közölte Peresztegi Nagy Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában