Felcsút 

2018.04.20. 19:56

Nyolc csapat a Puskás-Suzuki Kupán

Bővült a Puskás-Suzuki Kupa mezőnye. Az eddigi hat csapat helyett idén már nyolc U17-es labdarúgó együttes viaskodik május 17. és 21-e között.

Ferencz Balázs

A felcsúti Antonio Perosevics (kék) húz el a debreceni Bódi Ádám mellett

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kuratóriumának elnöke kifejtette: a felcsúti utánpótlástorna egyedülálló Európában, s meghatározó a Puskás Akadémián nevelkedő gyerekek életében. Megemlítette, hogy a PFLA növendékei közül több mint 130-an játszanak az NB I-ben vagy az NB II-ben, s hárman a külföldi bajnokságokban. Az idei megmérettetésen a brazil Flamengo is részt vesz, s visszatérnek a belga Genk fiataljai is.

„Boldogok lennénk, ha történelmet írhatnánk” – utalt arra a PFLA U7-es csapatának vezetőedzője, Czinkon Szabolcs, hogy az elmúlt tíz évben a házigazdának még egyszer sem sikerült elhódítania a kupát. A négynapos rendezvényen 2x30 perces mérkőzéseket játszanak a csapatok. A felcsúti torna A csoportjában a Puskás, a Flamengo, a görög Panathinaikosz, és a német Bayern München küzd a továbbjutásért. A B csoportban a Bp. Honvéd, a Genk, a portugál Sporting CP és a spanyol Real Madrid verseng.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában