Húsz országból érkeztek

2018.09.26. 08:30

Nemzetközi focifesztivál zajlik a Sóstón

A hét végén rendezik a finálékat a nagyszabású nemzet­közi futballeseményen, a mini4EU fesztiválon.

Horog László

Több korosztály, férfiak és nők is futballoznak

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az épülő Sóstói Stadion tőszomszédságában, a szemközti műfüves nagypályán, valamint – rossz idő esetén – a fedett csarnokban rendezik meg a mini4EU névre keresztelt focifesztivál összecsapásait. Múlt csütörtökön kezdődtek a küzdelmek, közel ezren futballoznak, húsz országból érkeztek együttesek.

Az első kategóriában, az U23-as férfi korosztály számára kiírt versengésen két fehérvári gárda jutott a hét végi fináléba, a Mancz János utca, valamint a Bádogos köz névre keresztelt együttes. A 23 éven aluliak nemzetközi versengése már véget ért, a küzdelmet a pozsonyiak nyerték, magabiztos játékkal. A fogyatékkal élők tornáján Kassa győzött, megelőzve a székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény első és második együttesét, a negyedik helyen pedig az izraeli Hadera végzett.

Több korosztály, férfiak és nők is futballoznak
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az elkövetkező napokban a női és a férficsapatok versengenek. A döntőkre, továbbá a 16.30-kor következő záróünnepélyre – látványos betétprogramokkal, fehérvári fellépőkkel – szombaton délután kerül sor.

– Remek hangulatban zajlanak az összecsapások, múlt csütörtöktől egészen a hét végéig. Délelőtt 10-től 17 óráig több pályán pattog a labda, a hét végén a férfiak és a nők döntői rendkívül látványos összecsapásokat ígérnek, a belépés természetesen ingyenes – közölte a fő szervező, Horváth Mariann.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában