Fehérvári vívók érmei

2017.11.22. 21:59

Tarolt az újonc férfiaknál a Fejér megyei egyesület

Négy székesfehérvári vívó állhatott dobogóra a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban megrendezett versenyen.

Nagy Péter

Izgalmas csörték szemtanúi lehettek a csákvári nézők

Fotó: Nagy Norbert

Közel 110 sportoló részvételével lezajlott seregszemlén négy számban mérhették össze tudásukat a vívás szerelmesei a közelmúltban megrendezett Tersztyánszky Ödön Emlékversenyen. A megmérettetésre Ausztráliából, Olaszországból és Görögországból is érkeztek nevezések. A felnőtt férfiak szabadidős kategóriájában az ausztrál színekben vívó Max Daniel Esposito diadalmaskodott, miután a döntőben magabiztosan, 15:8-ra lelépte ellenfelét, a pécsi Plazzeriano Gábort. Ugyanebben a csoportban a felnőtt nőknél a Budapest Honvéd SE sportolója, Szombath Barbara győzedelmeskedett. A fővárosi versenyző 15:9-es eredménnyel abszolválta a finálét a KSI-s Fekete Bosziljka ellen. Az újonc férfiak küzdelmeit Jajecnik Marcell, a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület indulója nyerte, aki a végén csapattársát, Janky Bendegúzt verte meg egy nagyon szoros meccsen 15:13-ra.

Izgalmas csörték szemtanúi lehettek a csákvári nézők
Fotós: Nagy Norbert

A dobogó harmadik fokára is fehérvári került Csuta András személyében. Az újonc nőknél Meskó Csillát, a Belvárosi Vívó SE versenyzőjét hirdették ki győztesnek, mivel a tatai Héder Hanna csak 11 asszóig jutott ellene a döntőben. A székesfehérvári Tehrani Lénának harmadik helyezés jutott ebben a kategóriában. A rendkívül sportszerű eseményen Szabados Zsolt, magyar bajnoki bronzérmes párbajtőröző látta el a főbírói feladatokat, míg a számítógépnél Fodor Gábor segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában