Idegenben egyelőre nem megy

2018.10.15. 21:04

Mindössze három pontot gyűjtött eddig az úton a Volán az osztrák pontvadászatban

Egy előzetesen nyerhetőnek vélt találkozón maradt alul a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata múlt pénteken Villachban, míg az esélyesebbnek titulált Graz otthonában vasárnap öt perc választotta el a győzelemtől Hannu Järvenpää legénységét.

Nagy Péter

Nagy volt a tülekedés a fehérvári kapu előtt, a graziaknak a végén sikerült feltörni a reteszt Fotó: G99ers

Legalább a három pont megszerzése reményében kelt útra a második, hosszabb ausztriai túrájára a Fehérvár AV19 a sógoroknál zajló élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) hétvégi dupla fordulója előtt. Háriék ugyan kétszer is visszajöttek a meccsbe pénteken a Villach vendégeként, de Sofron, Sarauer vagy éppen Glenn tavalyi csapata végül rendes játékidőben tartotta otthon a pontokat. A 4-2-es fiaskót felejtendő, vasárnap a grazi katlanban próbálták helyrebillenteni a mérleg nyelvét a Fejér megyeiek. Ennek nyomatékot adva rögtön neki is estek a 99-eseknek, de hiába voltak meg a lehetőségek, Kevin Ograjensek a hazaiaknak szerzett vezetést.

Nagy volt a tülekedés a fehérvári kapu előtt, a graziaknak a végén sikerült feltörni a reteszt Fotó: G99ers

A második harmadban aztán megtört a jég: előbb Hári János váltotta gólra Timotej Sille forintos passzát, majd Szita Donát élete első EBEL-találatával már a Volánnál volt az előny. Sajnos azonban jött egy szabálytalan fehérvári csere, Matthew Caito pedig megbüntette a figyelmetlen vendégeket. A játékrész végére is akadt izgalom bőven, három perccel a szünet előtt Luttinen brusztolt ki egy ziccert Zack Phillipsnek, a kanadai hokis nem is pazarolta el ezt a lehetőséget. Úgy nézett ki, hogy a dudaszó pillanatában egyenlítettek a vendéglátók, de hosszas videózás után a játékvezetők annulálták a gólt.

A technológia amúgy még egyszer főszerepet kapott a meccsen: az utolsó periódus végén Järvenpää kérésére visszanéztek egy esetet a bírók, és igazat adtak a finn mesternek, mert az összecsapáson 42 lövésből 38-at hatástalanító Mac Carruthot bizony akadályozták. Ekkor már 3-3 állt az eredményjelzőn, hiszen kicsivel korábban Zintis Zucsevics egalizált a hazaiaktól.

Oleksuk kiállítása miatt négy a három ellen lendültek harcba a hosszabbításban a felek, de a Fejér megyeiek nem tudták kihasználni az ember­előnyt. Sőt, két másodperccel a vége előtt Colton Yellow Horn eldöntötte a meccset.

– Természetesen fáj, amikor elveszítesz egy mérkőzést, de ezt többféleképpen is teheted. Mi a pénteki rossz szereplésből felállva mindössze egygólnyira voltunk attól, hogy nyerjünk. Keményen küzdöttünk, blokkoltunk, de az emberelőnyös játék – különösen a hosszabbításban – nem úgy működött, ahogy azt vártam. Összességében szereztünk egy pontot, ami fontos lehet az idény végén – mondta Hannu Järvenpää a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában