Harmadik meccsüket nyerték a teniszezők

2018.06.17. 20:35

Menetel a Kiskút

A pécsi, idegenbeli siker után hazai pályán az újonc Fortuna Budapest, valamint a rutinosabb Győr sem jelentett akadályt a fehérvári hölgyeknek a Szuperligában.

Nagy Péter

Bondár Anna (szemben) csapata egyik erőssége volt az elmúlt napokban

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Fehérvár Kiskút TK– Fortuna SE 6:1

A Pécs elleni, vártnál könnyebb diadal után szombaton egy fővárosi csapatot láttak vendégül Fehér Tamás tanítványai. A párosok küzdelmeiben az Udvardy nővérek, Panna és a 12 esztendős Luca magabiztosan, két játszmában verte a Papp Nóra, Kovács Adrienn kettőst. Eközben a másik pályán Zádori Réka és Fekete Lili szinte esélyt sem adott a De Paola Viviána, Kabina Kinga duónak.

A jelentős előny tudatában meglehetősen önbizalommal telve várhatták az egyéni összecsapásokat a fehérváriak.

A hazaiakat erősítő, egyesben magyar bajnoki címmel rendelkező Bondár Anna mellett levegőhöz sem jutott De Paola Viviána, Pirók Alexa Papp Nórát, Zádori Réka pedig Bodnár Veronikát győzte le hasonló magabiztossággal. Fekete Lili is két szettben húzta be a Kabina Kinga elleni meccset, így a tősgyökeres koronázóvárosi Juhász Lilla Kovács Adrienntől elszenvedett 2–1-es veresége már nem osztott-szorzott.

Bondár Anna (szemben) csapata egyik erőssége volt az elmúlt napokban
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Fehérvár Kiskút TK– Győri AC 6:1

Viszonylag kiegyenlített csatával indult a vasárnapi forduló, ahol a házigazdák két nagyágyúja, Udvardy Panna és Bondár Anna három gémben múlta felül a szintén remek képességekkel megáldott Drahota-Szabó Dorka, Kovács Zita fémjelezte párost. Békefi Bianka és a Kiskút szlovák idegenlégiósa, Kristína Kucová viszont simán átmasírozott a Nagy-Békési Bíborka, Susányi Zsófia alkotta gárdán. Az egyéni összecsapások során ismét erődemonstrációt tartottak a Fejér megyeiek: Kristína Kucová Jánosi Lucát, Udvardy Panna Kovács Zitát, Bondár Anna Drahota-Szabó Dorkát, míg Zádori Réka Nagy-Békési Bíborkát gyűrte le két játszmában. A makulátlan mérleg Fekete Lili Susányi Zsófi a elleni 2–0-s fiaskójával lett oda. A címvédő kiskútiak legközelebb kedden, a tavalyi ezüstérmes MTK-val veszik fel a harcot hazai környezetben.

Fehér Tamás:

– Szombaton kicsit taktikázva, a legjobbjainkat pihentetve nyertünk. Vasárnap a Győrrel szemben viszont már az MTK elleni rangadó főpróbáját tartottuk. Csapatunkban pályára lépett a junior Grand Slam-győztes szlovák Kristína Kucová is, aki kedden egyik legjobb barátnőjével és honfi társával, az MTK-s Chantal Skamlovával meccsel majd. Igaz, hogy a Budaörssel is játszunk még, de ez a csata dönthet az aranyról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában