A dunaújvárosi Gorillák várják őket

2018.04.21. 15:00

Megyei derbire készülnek a fehérvári Koronázók

Megyénk két amerikaifutball-csapata feszül egymásnak vasárnap 15 órától a HFL-ben.

Nagy Péter

Erős Márkra (kék) kulcsszerep hárul a Gorillák ellen

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Nem sikerült túl jól a bemutatkozás a Fehérvár Enthroners alakulatának a magyar pontvadászatban, a Budapest Wolves után a Nyíregyháza Tigers előtt is kénytelenek voltak fejet hajtani a Koronázók. Időközben azért termett némi babér is Pál Tibor Kornél fiai­nak, a Dacia Vikings Superseniors együttesét magabiztosan, 68–6-ra verték az osztrák ötödosztályban.

Vasárnap pikáns mérkőzésre van kilátás, ugyanis a Dunaújváros Gorillaz otthonába látogatnak Erős Márk és társai. Ryan Seaberg biztosan nem lesz ott az Enthroners védelmében, az amerikai játékos sérülése annyira súlyosnak bizonyult, hogy hazájában már meg is operálták a szilánkosra tört könyökét. Az újvárosiak, a fehérváriakhoz hasonlóan eddig még nyeretlenek a HFL-ben, legutóbb a Farkasoktól kaptak ki meglehetősen simán, 20–0-ra. A hazaiak jól erősítettek a holtidényben, Pacuk László, a magyar válogatott védőkoordinátora személyében tapasztalt szakemberrel bővült a Gorillák edzői stábja.

Erős Márkra (kék) kulcsszerep hárul a Gorillák ellen
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A linebackerként bevethető Farkas Géza a bajnoki címvédő Cowbellsből tette át hozzájuk a székhelyét a bajnokság előtt, ugyanerre a pozícióra érkezett az egyesült államokbeli Airiss Hargrow is. Sam Ogunlanára futóposzton kell figyelnie a Fehérvárnak, míg Bryan McCullolugh OL-ként és védőként is bevethető egyaránt. Grátz Vilmos vezetőedzőnek sikerült még néhány nagy nevet magához csábítania a télen: Rácz Balázs, Ryan Newton, Nick Ward, James Connolly és Bachrathy Kornél is a dunaújvárosiakat erősíti.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners mestere: – Nagyon fontos találkozó következik, ez egy megyei rangadó, aminek nagy múltja van már más sportokban is. Mindkét csapat rosszul indult, nekünk van mit javítanunk játékban és eredményben egyaránt. Remélem, minél több szurkolónk elkísér majd minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában