Ismét nyerni akarnak

2018.04.25. 09:30

Megint budapesti csapattal találkozik az Alba FKC női kézilabda csapata

Szerdán, 18 órakor az MTK Budapest vendégei a fehérvári kézilabdázók. A látogatók nyerni akarnak.

Horog László

Olga Gorsenyina (feketében) jó játékára megint szükség lesz az MTK ellen

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Múlt hétvégén a tabella utolsó helyén szerénykedő Vasast verték a kék-fehérek a Verseci úton, megérdemelt, 32–24-es sikert arattak. Az első félidőben semmi nem utalt arra, hogy habkönnyű lesz a végjáték, jobbára a fővárosiak vezettek, a nagyszünet előtt fordítottak a hazaiak és vonultak egygólos előnnyel pihenőre. A folytatásban nem volt gond, bedarálták az újoncot. Szerdán ismét egy budapesti alakulattal találkoznak, a Vasashoz hasonlóan az alsó régióban tanyázó, de a kieséstől nem különösebben fenyegetett MTK vendégei az albások. A szerdai házigazdák 3 győzelem mellett 3 döntetlennel és 15 vereséggel rendelkeznek, a tabella 11. helyén tanyáznak a 14 csapatos mezőnyben. Az FKC a 8. helyen várja a folytatást, 7-3-11-es mérleggel, ami szintén elmarad az előzetes várakozásoktól. Itt a lehetőség a további előrelépésre. Az MTK-sok a legutóbbi két bajnokin ötvenszázalékos mérleget produkáltak, Vácon kaptak ki 32–26-ra, előzőleg az újonc kecskemétieket verték a Népfürdő utcában, 23–19-re. A két együttes december 30-án találkozott utoljára, a randevú 29–29-es döntetlennel zárult a Verseci úton. A vendégek Termány Rita utolsó másodperces, a szaggatottról elengedett bombagóljával mentettek pontot.

Olga Gorsenyina (feketében) jó játékára megint szükség lesz az MTK ellen
Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

– Természetesen győzni szeretnénk – mondta Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője. – A szokásos ritmusban készültünk, szeretnénk javítani az év végi eredményt, érthetően nem örültünk a döntetlennek, itt a lehetőség a javításra. Könnyű dolgunk nem lesz, a házigazdák minden poszton jó játékosokkal rendelkeznek. Erősségük a belső hármas, a jobbátlövő Karnik Szabina, a balátlövő Termány Rita és az irányító Tóth Eszter komoly lövőerővel rendelkezik, őket kell megállítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában