Élesítenek a bajnoki rajtra

2018.09.21. 22:06

Markovic Luka nem lép pályára a kék-fehéreknél

Kedden a Kaposvárt verték, szombaton 18 órakor a révkomáromiakat fogadják az Alba Fehérvár kosarasai.

Horog László

Allerik Freeman (a labdával) a csapat erőssége lehet

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A múlt hétvégén magabiztosan nyerte a paksi emléktornát a fehérvári együttes, az elődöntőben a Kaposvárt, a fináléban pedig a házigazdákat magabiztosan múlták felül Dzunic Branislav tanítványai. A kék-fehérek kedden este Fehérváron ismét megmérkőztek a tolnai elődöntőben könnyedén legyűrt belső-somogyiak­kal, a Kaposvári KK pár nappal később sem okozott gon­dot, magabiztos, 89-75-ös fehérvári győzelem született az összecsapáson. A derbin a Boykins (15/9), Lóránt (15/3), Heath (15/3) trió vitte a prímet, ők voltak a vendéglátók vezéregyéniségei.

Allerik Freeman (a labdával) a csapat erőssége lehet
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A koronázóvárosiak szombaton 18 órakor ismét hazai pályán szerepelnek, a szlovák bajnokság élcsapatát, az MBK Komárnót látják vendégül, a belépés ezúttal is ingyenes. A felek minden esztendőben, a bajnoki rajtot megelőzően kétszer megmérkőznek. Augusztus vé­gén az Alba 79-77-re nyert a határszélen. A hétvégi találkozón nem lesz ott a parketten a 25 esztendős, szabadkai születésű Markovic Luka, aki korábban megfordult Szolnokon, majd Pakson, az atomvárosból három esztendeje érkezett Fejérbe. A fiatal bedobó nagy csaták és nagy sikerek részese volt az Alba Fehérvár együttesében, ám a közeljövőben biztosan nem ölti magára a klub kék-fehér szerelését.

– A vezetőedző, Dzunic Branislav fegyelmi problémák miatt a második csapathoz irányította, a játékos a B-kerettel készül a folytatásban. Ebből következően nem lép pályára a szombati edzőmeccsen sem – közölte az albás kosarasok ügyvezető igazgatója, Simon Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában