Marko Nikolics változtat a sikerhez

2017.12.15. 19:06

Hat játékos biztosan távozik a Videoton FC-ből

A Videoton FC szinte végig vezette az NB I-es labdarúgó-bajnokság tabelláját az őszi idényben, azonban az utolsó fordulóban visszacsúszott a Ferencváros mögé. A fehérváriak hárompontos hátránnyal várják a tavaszt.

Ferencz Balázs

niko

Az őszi idény utolsó három mérkőzésén vereséget szenvedett a Videoton FC, a Vác búcsúztatta a fehérváriakat a Magyar Kupából, a bajnokságban pedig a Ferencváros és a Haladás vendégeként is kikapott Marko Nikolics együttese. Ez az őszi elsőségbe került.

– Az tény, hogy az előző szezonhoz képest fejlődött a csapat, hiszen az Európa Ligában bejutottunk a rájátszásba, a bajnokságban pedig négy ponttal többet szereztünk, mint tavaly ilyenkor. Természetesen ez azonban nem elég, ennyivel nem lehetek elégedett vezetőedzőként – kezdte értékelését a vidi.hu internetes oldalon a már szabadságát töltő Marko Nikolics, a Videoton FC trénere.

– Voltak nagyon jó pillanataink, nagyon jó meccseink, az utolsó hétig elsők is voltunk a tabellán, de az utolsó meccsen hiányzott az energia, és játékosok is hiányoztak a keretből. Azt mindenki tudja, hogy volt néhány olyan meccsünk is, amikor öt fontos labdarúgó is hiányzott, így végül a második helyen telelünk.

A vezetőedző tehát főként abban látja a problémát, hogy elfogytak a játékosok az idény végére. Holott a Vidi kerete a honi mezőny egyik legerősebb játékosállománya.

– Hat hónapja dolgozunk itt a stábommal, ennyi idő alatt jobban megismertük a csapatot, a klubot és a bajnokságot. Ebben a pillanatban pontosan tudom, hogy mit kell tennünk a jövőben ahhoz, hogy az elsők legyünk és megszerezzük a bajnoki címet, amely a klub elsődleges célja volt a szezonra. Szeretnék kiemelni egy fontos dolgot: nem azért jöttem a klubhoz, hogy egyszerűen dolgozzak és felvegyem a fizetésem, azért jöttem, hogy fontos dolgokat vigyek végbe. Nem munkanélküli edző voltam, dupláztunk a klubommal, és készülhettünk volna a Bajnokok Ligájára. Azonban miután öt percet beszélgettem a tulajdonossal, Garancsi István úrral, éreztem azt, mennyire fontos neki, hogy a szezonra esik a 10. évfordulója annak, hogy átvette a klubot. Ennek a projektnek a részese szerettem volna lenni, bajnoki címet szeretnék nyerni, és felkészíteni a csapatot az európai küzdelmekre. Az ő részéről is érzem ezt az ambíciót és az ehhez szükséges energiákat.

Marko Nikolics (b) szerint vérfrissítés kell, hogy bajnok legyen a Videoton Fotó: Molnár Artúr

Hat hónap után világos, hogy ehhez viszont változtatásokra lesz szükség. Erről sokat beszéltünk az edzői stábon belül és természetesen sportigazgatónkkal, Kovács Zoltánnal is. Minimum hat játékostól el kell köszönnünk, mivel Bódi Ádám és Mirko Marics már nyáron távozott, ez azt jelenti, hogy a kezdetektől számítva nyolc játékos távozhat. Szükségünk van vérfrissítésre, minőségi és jó mentalitású játékosok kellenek. Olyan játékosok kellenek, akik osztoznak az ambícióimban. A szezon második felében harcos, ambiciózus csapatot szeretnék mutatni a szurkolóinknak, egy olyan csapatot, amely mindent megtesz a pályán a győzelemért, kifogások nélkül. Olyan csapatot, amely minden meccsen nyerni szeretne. Ha ezt érzik, biztos vagyok benne, hogy a szezon második felében is mellettünk lesznek. Azt megígérhetem nekik, hogy a klubnál minden ember a közös célért, a bajnoki címért dolgozik majd – jelentette ki a szerb tréner, aki boldog karácsonyt és új esztendőt kívánt a klub dolgozóinak, játékosainak, a szurkolóknak és minden magyar olvasónak.

A Videoton január 10-én orvosi vizsgálatokkal kezdi a szezont, majd január 16. és 30., valamint február 3. és 13. között Spanyolországban készül a tavaszi idényre. A felkészülési időszak alatt tíz edzőmérkőzéssel számol a szakmai stáb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában